algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Ascendeixen a 36 els morts a residències de les Balears

La xifra de morts amb coronavirus a residències d'ancians ha ascendit aquest dimarts a 36 persones, tres més que les que es comptabilitzaven aquest dilluns, segons dades del Govern.

En total, en les residències hi ha 378 persones afectades (264 residents i 114 professionals). En el cas dels usuaris, 214 persones són casos actius. A més dels 36 morts, cal sumar 14 que s'han curat. En relació amb els treballadors, 102 són positius actius i 12 professionals han superat la infecció.

En una roda de premsa, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que en 16 residències de les Illes s'han fet ja les proves PCR a tots els usuaris, familiars i treballadors, la qual cosa suposen més de 4.000 proves.

Gómez ha insistit que la realització de proves en residències d'ancians ha estat un criteri autonòmic que va «més enllà» del marcat pel Ministeri de Sanitat.

El portaveu del comitè autonòmic de malalties infeccioses, Javier Arranz, ha detallat que en les últimes hores, en hospitals han mort dues persones de la residència Domusvi de Palma, i un altre ha rebut l'alta. Actualment hi ha 21 residents hospitalitzats d'aquest centre, i 12 treballadors i 14 usuaris que van donar positiu s'han curat.

Una altra de les residències més afectades és Oasis, amb 88 afectats en total (72 usuaris i 16 treballadors), sense canvis respecte a aquest dilluns.

Davant les preguntes dels mitjans, Gómez ha aclarit que el Govern no té la competència per a imposar sancions o multes si es detectessin negligències, sinó que correspondria a l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), del Consell de Mallorca, «que és qui fa la inspecció» i qui va sol·licitar al Govern que intervengués en aquestes dues residències privades.

D'altra banda, Arranz ha apuntat que s'han fet garbellats en la residència Seniors d'Inca, on un treballador havia donat positiu, i en la Sèniors de Pollença, on dos usuaris positius ja han rebut l'alta. Avui es realitza el garbellat en la residència Seniors de Montuïri, on no s'ha trobat cap cas però hi ha una persona aïllada amb «signes clínics que podrien fer sospitar».

Finalment, a la Residència Fontsanta es va detectar un treballador contagiat fa uns dies, i en aquest moment hi ha quatre treballadors i un usuari positius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.