cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Un jove, en estat crític perquè el tren el va atropellar en un pas a nivell sense barreres

L’al·lot, que té setze anys, duia posats els auriculars i no sentí els avisos del conductor. L’accident tingué lloc poc després de les set i mitja de l’horabaixa a Can Foradí, entres les parades de Son Fuster i Pont d’Inca Nou

Un jove d'uns setze anys va resultar ferit de gravetat ahir horabaixa, després de ser atropellat pel tren en direcció Palma-sa Pobla. L'accident tingué lloc en un pas a nivell sense barreres al camí de Can Foradí, a la barriada de Son Cladera, entre les parades de Son Fuster i el Pont d'Inca Nou.

El tren de Serveis Ferroviaris de Mallorca havia sortit de l'estació Intermodal, a la plaça d'Espanya, a les 19.30 hores i feia aturades a totes les estacions. Des de SFM apunten que el conductor no anava a gaire velocitat i que, en adonar-se que hi havia un jove a la via, li va fer un parell d'avisos perquè en sortís. L'al·lot, però, no li va fer cas i, segons després, el ferrocarril l'atropellà. El cop va ser molt fort i el tren impulsà la víctima uns quinze metres, on va quedar estès.

Duia els auriculars

La Policia Local assenyalà que el jove no sentí el comboi perquè escoltava música amb els auriculars. Sembla que feia fúting i que, en creuar, no mirà si venia el tren. Poc després, va arribar a la zona una unitat mòbil del 061, que aplicà les primeres cures al jove. Ràpidament, els serveis evacuaren l'al·lot fins a l'hospital de Son Espases, on ingressà en estat crític. Al tancament d'aquesta edició, la víctima continuava en estat molt greu, però segons el darrer informe mèdic hospitalari no es temia per la seva vida.

Sigui com sigui, l'accident causà un gran trasbals a passatgers i vianants. El servei ferroviari va haver de ser suspès durant prop d'una hora. Els ususaris no notaren el cop i s'assabentaren del que havia passat minuts més tard, quan el tren s'aturà abans d'arribar a la parada del Pont d'Inca. Varen quedar tancats dins els vagons sense poder sortir-ne uns quinze minuts i molts començaran a telefonar als familiars. Alguns d'ells comentaven que potser, com que el tren d'ara és elèctric, ja no fa tant de renou com el d'abans.

També es desplaçà a la zona José Ramón Orta, gerent de SFM. Finalment, el ferrocarril continuà amb destinació a sa Pobla amb els passatgers. Amb tot, el conductor implicat patí una crisi nerviosa a causa del xoc.

Els veïns, indignats

Els veïns de la barriada, en saber el que havia ocorregut, acudiren al pas a nivell i es mostraren indignats. Hi hagué moments de nervis i crispació. Molts d'ells denuncien que existeixen, des de fa anys, diversos projectes per construir-hi un pas subterrani, ja que és un punt negre on s'han produït més accidents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.