cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

Inundacions i talls de carreteres per la pluja

Al carrer d’Espartero, a Son Ferriol, prop d’una desena de garatges varen quedar negats després del ruixat del migdia

54882
Alguns residents de la barriada de Son Ferriol passaren part del dia traient aigua de plantes baixes, soterranis i garatges. | ALEJANDRO SEPULVEDA

La pluja, una gran desconeguda a Mallorca, s'hi ha posat de moda. La setmana passada, les precipitacions provocaren nombrosos problemes i ahir migdia un ruixat sobtat tornà a negar garatges i subsòls i a provocar el tancament de qualque carretera. Només durà una hora, però bastà per dur el caos a alguns punts de Palma, Calvià i Andratx. Minuts abans de les dotze, una ploguda intensa sorprengué els transeünts de Palma. A mesura que passaven els minuts, es formaven bassiots i algunes clavegueres es col·lapsaren.

Els Bombers i la Policia Local rebien telefonades de particulars que els alertaven de garatges i plantes baixes inundades. En altres punt de l'Illa, segons quins trams de carretera estaven gairebé submergits i, a la MA-1120 (Esporles-Valldemossa), els equips d'emergència en tancaren provisionalment el punt quilomètric 0,8. Es reobrí poc després. La via que condueix de Son Ferriol a Son Banya quedà convertida, segons on, en una piscina i els Bombers n'hagueren de xuclar l'aigua.

El carrer d'Espartero, a Son Ferriol, se'n va veure així mateix afectat. L'aigua entrà en una desena de garatges i els propietaris l'havien de treure amb poals, graneres i mànegues. A Andratx també plogué de manera copiosa i negocis i plantes baixes, sobretot de la primera línia del Port, en patiren les conseqüències.

41 litres d'aigua en una hora a Lluc

Les precipitacions foren intenses durant tota la jornada. A Lluc, hi caigueren 41 litres d'aigua en una hora i a l'aeroport de Son Sant Joan, 13,3 litres en només 10 minuts. Un altre registre significatiu va ser el de Calvià, on se'n recolliren 24 litres en una hora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Peremateu, fa mes de 12 anys

A Son Ferriol, gràcies a Déu, encara no hi ha cap carrer dedicat a Espartero. És el carrer Esperanto. Anau una mica alerta, per favor. Gràcies

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente