algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

La Policia reobre els locals de la tercera edat, però sense bingo

Els locals que s'havien tancat són de Palma i Sóller. El pare Manolo considera que “jugant a 10 cèntims el cartó és impossible fer competència deslleial als oficials”

45376
El pare Manolo, amb una dona del club de la tercera edat de Son Cotoner. | Ferran Aguiló - A.S.

Novetats en el cas dels locals per a gent gran clausurats perquè s'hi jugava a bingo. A hores d'ara les autoritats han permès que aquests establiments tornin a obrir, i a operar amb normalitat, encara que mantenen en el seu poder les màquines per jugar que foren incautades.

La polèmica s'ha iniciat en conèixer com els agents de la Brigada de Joc del Cos Nacional de Policia i inspectors de la Conselleria d'Interior del Govern clausuraren tres clubs de la tercera edat perquè jugaven a bingo de manera il·legal. Fa uns dies, una comitiva policial es personà al local parroquial de la tercera edat de Son Cotoner, situat al carrer Francesc Martí Mora de Palma. Els agents, complint ordres dels inspectors de joc de la Conselleria, màxims responsables de l'operació, entraren a l'establiment i cridaren: "Alto, Policia. Que ningú no es mogui!". Tot seguit, sol·licitaren als presents la documentació, aixecaren diverses actes, precintaren la sala i s'endugueren la màquina de bingo. Els agents i l'inspector foren durament recriminats. La gent començà a cridar: "Fora, fora. Enduis-vos en Jaume Matas i deixau-nos tranquils. Nosaltres no hem fet res de dolent", afirmà Primitiva, la presidenta de l'associació. A banda de la màquina de joc, els agents s'emportaren la recaptació, que era d'uns cinc euros.

El pare Manolo, capellà responsable de la parròquia del Beat Ramon Llull de Son Cotoner, no se'n podia avenir. "No ho entenc. Fa molts anys que feim bingo amb els vellets i mai no ha passat res. Els cartons els venem a 10 cèntims i alguns d'especials a 20. Amb aquesta fortuna és impossible que facem la competència a cap bingo oficial", afegí. Segons fonts pròximes a la investigació, tot començà amb la denúncia interposada per part dels propietaris o representants de les sales de bingo oficials que hi ha a Mallorca. El pare Manolo és molt crític amb la situació: "No és just. Aquí tenim més de 500 socis. Hi vénen els horabaixes, juguen la partideta de bingo, estan entretinguts i s'ho passen molt bé. Aquí no hi ha negoci...", conclou.

Dos clubs més

Al marge del local de la tercera edat de Son Cotoner, dos establiments més han estat clausurats. Es tracta de la Llar dels padrins del carrer Hierro, vora Joan Crespí, i d'un altre club de Sóller. La Policia no ha facilitat cap informació, ja que les competències són de la Conselleria d'Interior, concretament de l'àrea de joc.

Més de 30 bingos

Entre els socis del club de la tercera edat de Son Cotoner no es parla de res més: "Ens han dit que la Policia tancarà més de 30 bingos dels clubs de Mallorca. És una vergonya. A partir d'ara, quan els polítics vinguin a demanar-nos per fer una xerrada, els enviarem a...", apuntà una sòcia.

"Entraren com el 23-F: 'Alto, som la Policia. Que ningú no es mogui"

"Entraren com el 23-F: 'Alto, som la Policia. Que no es mogui ningú'. Jo no sabia si m'havia de tirar en terra o posar les mans a l'aire", afirma Primitiva, la presidenta de l'Associació de la Tercera Edat de Son Cotoner, a Palma. El pare Manolo diu: "Jo no hi era, però m'han dit que les dones que jugaven a bingo s'enfadaren molt i recriminaren als agents la seva actuació. S'ha de dir que la cosa no anà a més i s'imposà la caritat cristiana. Els agents varen entendre perfectament que aquí no hi ha negoci. Ells es varen endur la màquina del bingo i nosaltres els donàrem una bosseta de bunyols acabats de fer", conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per xaume, fa mes de 13 anys
Heroica actuació de la policia, només comparable a l'ocupació de l'illa Perejil pel gloriòs exèrcit espanyol. Per a quant la "medalla al valor" per aquest valents?
Valoració:3menosmas
Per Bingo!!, fa mes de 13 anys
Me prendran es parxessis per jugar a 10 cèntims sa peça morta? Ai, quin disgust... i quines poques feines de sa policia, amb tant de vago-maleante-navakero-grogadicte suelto!
Valoració:3menosmas
Per Xesc, fa mes de 13 anys
Biel, Jo vaig conèixer el Pare Manolo i tant de bo hagués molt de capellans com ell. I això que no som creient.
Valoració:7menosmas
Per Bernadí des Secar, fa mes de 13 anys
Mare santa! Un bon exemple del nivell dels polítics que ens governen. A les properes autonòmiques encara votaré en Josemón. A mean si ho desbarata de bon de veres. Llavors, "els nostros" sabran que és ronya per gratar.
Valoració:2menosmas
Per ma, fa mes de 13 anys
a ca meva jugam a 50 cèntims
Valoració:7menosmas
Per idoi, fa mes de 13 anys
Al club Mar Blava del Port de Pollença juguen a 40 cèntims el carto.
Valoració:11menosmas
Per toni, fa mes de 13 anys
malhauradament, les lleis són les que són i si no agraden, l'única solució real és canviar-les, però no es pot ometre la seva aplicació quan hi ha una denúncia formal. Un altra cosa és que el denunciant sigui mil vegades més perillos que el denuciat i que se'n aprofiti de la legalitat per protgir els seus interessos, elevats, malguanyats i, com a poc, bruts per tot el que impliquen. Veieu que tots els bingos de Palma són "club deportivo ...." "club naútico..." etc. Esl bingos , com a tals, no poden existir,. Per això són una mena legal d'ingressos d'entitats esportives que dediquen els beneficis NETS a l'entitat en qüestió. Com podeu esperar, els sous que s'adjudiquen els administradors, assesors, etc, no deixen mai NI UN EURO net. I aquests són els denunciants de l'activitat dels locals de la tercera edat. Crc que pot tenir molta relació amb l'autorització de la instal·lació del CASINO de Mallorca a Porto Pi.
Valoració:-4menosmas
Per calçonarros!, fa mes de 13 anys
Quina baixada de calçons!
Valoració:2menosmas
Per justisiero, fa mes de 13 anys
be be be...de tots es sabut que darrere el local funcionava un ramal d'alquaeda, dels mes perillosos i que el que remenava el bingo es un cosi germa d'en bin laden...be per els maderos d'en ramon, ara podem assegurar que palma es una ciutat lliure de terrorisme...hahaha...ramon, a jugar, jaume, a jugar.
Valoració:11menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 13 anys
I DIUEN QUE EL FRANQUISME ERA UN ESTAT POLICIAL?
ARA SI QUE ESTEIM EN UN ESTAT POLICIAL; REDADES, CONTROLS, IDENTIFICACIONS,SCANNERS...
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente