algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Set anys seguits amb menys criminalitat

La Guàrdia Civil celebra la festivitat de la seva patrona,la Mare de Déu del Pilar, amb familiars, amics i autoritats

La Guàrdia Civil celebrà ahir la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu del Pilar, amb un acte al Recinte Firal de Palma que reuní centenars de persones. El matí començà amb una missa en honor de la Mare de Déu, mentre familiars, autoritats i amics arribaven a l'aeroport. Fou curiós observar que la part externa de l'edifici era custodiada per agents de la UPR de la Policia Nacional, tot i la presència d'un guàrdia civil franctirador a les golfes de l'edifici veí, el de la terminal.

El color imperant en tota la jornada fou el verd de l'uniforme de la Benemèrita. Entre les autoritats, hi havia el delegat del Govern, Ramon Socias; el president Antich; la presidenta del Parlament, Aina Radó; la consellera d'Interior, Pilar Costa; el president del TSJIB, Antoni Terrasa; el fiscal superior, Tomeu Barceló, i la batlessa de Palma, Aina Calvo. A més, hi acudiren el líder del PP, José Ramon Bauzà; el president del Círculo Balear, Jorge Campos, i l'humorista el Casta, qui es veié conversant amb el fiscal.

L'acte s'inicià amb l'himne d'Espanya, quadradament de files i música militar. Val a dir, que, malgrat ser la Festa de la hispanitat, s'hi sentí parlar català sense traves. De fet, fins i tot el capità Del Amor hi mantingué una conversa sense problemes. Seguint aquest fil, el coronel Sánchez Rufo en el discurs assenyalà que darrerament al cos se n'imparteixen classes. També afegí que "la prevenció del delicte" és el motor de la seguretat i el camí per on vol anar la Guàrdia Civil. Al faristol també hi eren Socias i Antich, que no obrí boca. El delegat del Govern afirmà que el cos armat s'ha "guanyat la confiança i estima de la societat" i que "s'enriqueix amb les característiques culturals" pròpies de la nostra terra.

Així mateix, apuntà que "és el setè any consecutiu en què els índexs de criminalitat baixen". Acabà el parlament amb el ja conegut "Teniente, mande firmes" i les consegüents "vivas" a Espanya, el rei i la Guàrdia Civil. Entre els condecorats, hi eren el fiscal en cap, que rebé la Creu de plata de l'ordre del mèrit del cos de la Guàrdia civil, i el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Jaime Barceló, que rebé la Creu amb distintiu blanc. El moment més emotiu fou l'ofrena floral als caiguts, acompanyada de l'himne espanyol i a continuació el de l'institut armat, que donà pas a la desfilada de l'exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.