algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

“Fou una fugida increïble”

La propietària del pis on vivia el romanès relata com el detingut, tot i que anava emmanillat, es va poder escapolir de tres agents de la Guàrdia Civil

114728
Emma Barrena mostrà un pal davant Virgil per espantar-lo i que se n'anàs. | ALEJANDRO SEPULVEDA

Gladis encara no se'n pot avenir. La propietària del pis on vivia el romanès de 22 anys que va caure d'un novè pis quan fugia, emmanillat, de la Guàrdia Civil contà ahir com es produí la increïble fugida. "Virgil feia uns deu dies que era amb nosaltres; havia llogat una habitació amb un amic. Dimecres, a les vuit de l'horabaixa, arribà amb tres guàrdies civils i ens digué que estava detingut per un assumpte relacionat amb l'agressió del seu germà a una dona", explicà. A continuació, els agents n'escorcollaren l'habitació i hi trobaren alguns efectes que cercaven. Ja a la sala, amb Gladis com a testimoni, Virgil intentà una fugida desesperada. Va córrer cap a la cuina, passà a una terrassa i es tirà a la planta baixa, on una veïna el va sorprendre.

Era Emma Barrena, que esgrimí un pal per fer que partís. El fugitiu passà pels patis d'altres habitatges, entre els quals el d'Antònia Cantallops. Ambdues senyores coincidien ahir a dir que "tot succeí molt aviat i ell, tot i que anava emmanillat, es movia amb molta rapidesa". Gladis, per part seva, hi afegí que, mentre s'escapava de ca seva, els guàrdies civils li cridaven que s'aturàs. Altres veïns, com va relatar ahir Luis, començaren a cridar "hi ha un lladre" i en poc temps tota la finca es va assabentar de la fugida. "Com podia ser un lladre, si anava emmanillat?", es demanava ahir un d'ells.

Virgil aconseguí arribar a un edifici pròxim, al carrer Llorenç Riber. S'enfilà per les canonades aferrades a la façana, pujà fins a un novè i intentà baixar. La Policia, que ja s'havia sumat a la persecució, el tenia del tot acorralat i el jove va caure des d'aquesta altura i morí quasi a l'acte. Ahir, els veïns encara se'n feien creus d'una fugida tan increïble com temerària.

El veí de qui ningú no sospitava

El jove Virgil era tímid i educat. Mai no havia tingut cap problema amb els veïns de Pere Garau, si bé és cert que feia poc temps que residia a Marià Canals. La Comandància de la Guàrdia Civil ha obert una investigació interna per aclarir si la manera de procedir dels tres agents fou la més avinent o si, per contra, varen incórrer en alguna negligència que en possibilità la fugida. En aquest sentit, fonts pròximes a la investigació indicaren ahir que els funcionaris aplicaren al detingut "el protocol habitual en aquests casos. Això no obstant, la seva ràpida i inesperada reacció els desbordà. El grup d'homicidis del CNP també està investigant els fets. Virgil havia estat arrestat per la Guàrdia Civil pel segrest del seu al·lot i per diversos robatoris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.