nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

Els menors “eren un poc embullosos”

L'exregidor de Cort Javier Rodrigo de Santos nega tots els fets i afirma que és innocent. Un test realitzat a l'Institut on estudien dues de les presumptes víctimes va permetre revelar un dels delictes per abús sexual

111316
Rodrigo de Santos, moments abans d'entrar a l'Audiència Provincial. | ALEJANDRO SEPULVEDA

Javier Rodrigo de Santos negà l'autoria dels fets pels quals és jutjat: quatre delictes d'abusos sexuals, un de corrupció de menors i dos contra la salut pública. El judici començà ahir i acaba demà. El fiscal demana 24 anys i tres mesos de presó per a l'exregidor del PP a Cort. De Santos afirmà que els germans d'origen xilè dels quals pressumptament ha abusat sexualment "eren una mica embullosos. Llestos, fantasiosos, potser pel nivell cultural de Xile. No feia c omptes que em detinguessin. No m'ho esperava gens d'aquesta família". Apuntà que els va conèixer en reunions de tipus religiós a les quals acompanyava els fills i la dona. "Són amics dels meus fills i han vingut en diferents ocasions a casa", digué. De Santos fou el primer en declarar. Després i, a porta tancada, parlaren cinc testimonis -les presumptes víctimes.

Un test revela l'abús

Un test que es realitzà per atzar a l'institut on estudien els germans d'origen xilè destapà els hipotètics abusos. L'orientadora de l'Institut, C. C., després de rebre l'avís que el petit dels germans havia esmentat en una entrevista els abusos sexuals hi parlà. Ell, segons la declarant, li confirmà que "havia rebut abusos per part d'un senyor relacionat amb l'Església. Que havia anat a casa seva i que s'havia ficat dins el llit i havia abusat d'ell". C.C. contactà amb l'Oficina del Dret de Menor. Afirmà, a més, que al cap d'un mes el menor li indicà que "havia estat Rodrigo de Santos". Ella insistí que era necessària una denúncia i, amb l'ajuda de la cap d'estudis, convocà una reunió per comentar-ho amb els pares. En aquella trobada afirmà que "la sorpresa fou que els pares comentaren que un altre fill també havia patit tocaments per part de De Santos". L'orientadora afegí que el menor, "molt discret i tímid, és impossible que faci aquesta acusació sense que sigui certa". Per la seva banda, la cap d'estudis afegí que "els germans no són fantasiosos". G.C., psicòleg de l'Oficina de Defensa del Menor, apuntà que "els progenitors no coneixien fins on arribament els fets i que no denunciaven per les seves creences religioses". El pare dels nins explicà que "no volia denunciar. Crec fermament en el perdó. Déu sap fer justícia als homes". L'home, posteriorment a la reunió a l'institut, demanà assessorament al guia espiritual, un catequista de la parròquia.

"Ens digué que no féssim res, que ho havia de consultar amb una altra persona, però uns dies més tard va dir que havíem d'actuar a consciència i complir amb la llei dels homes". La mare dels al·lots afirmà que "ho volíem deixar en mans de Déu. Quina altra cosa podíem fer?". Finalment, "vàrem seguir les directius" de la parròquia i presentaren la denúncia. Els fets tingueren lloc el 2005 i el 2007. S'ha de recordar que en el primer cas s'acusa De Santos de contactar amb un menor i contractar per a ells els serveis d'una treballadora del sexe per mirar-ho. La resta d'actes estan relacionats amb tres germans d'origen xilè amics dels ses fills i que coneixia per l'església. Se l'acusa d'abusar d'ells a casa seva quan ja no era regidor. Tenien 14, 16 i 18 anys en el moments dels fets. Al judici també declarà la mare de l'altre menor. Digué que ella no ha posat cap denúncia, però que pensa que el seu fill "és una mica esburbat, però molt honest".

Rodrigo de Santos, clar i rotund, nega tots els fets

L'exregidor de Cort negà que es produís cap abús sexual a casa seva i féu un repàs de les dates en què pogueren tenir lloc. "Neg rotundament l'episodi sexual a l'habitació de convidats", allà s'havia instal·lat la cambra del nin que era a punt de néixer, afirmà. En relació a un altre abús a un dels germans xilens al dormitori dels seus fills afirmà: "Em sembla repugnant, impossible. Allò que estim més a la meva vida són els meus fills, i amb ells davant i la meva dona a l'estança del costat és impossible que ho fes. Em sembla una barbaritat que es plantegi la possibilitat". De Santos, a més, afegí que el major dels germans "mai no va dormir a casa i mai no va cuidar els meus nins". L'exregidor va reconèixer que trucà a la mare dels al·lots quan era a la presó. "Li vaig trucar enfonsat i plorant i li vaig dir que no la cridava pel judici, sinó com a pare. Els meus fills ho han passat molt malament. Han hagut de patir les conseqüències, tant de les que em sent responsable com de les que no". De Santos digué que "li vaig demanar perdó per la pressió que estaven patint".

L'exregidor explicà: "Pensa que hi ha un factor que influeix en els nins i és que a partir del 13 de març sortí a premsa l'altre delicte", en relació a l'acusació per malversació de fons públics amb la targeta muncipal.
Tanmateix, hi ha una altra denúncia que s'efectuà en primer lloc i que acusa el regidor popular de pagar una prostituta perquè tingués relacions sexuals amb un menor, mentre ell ho mirava. De Santos apuntà, pel que fa a aquesta denúncia interposada el 2005, que la germana del jove formà part de la formació política ASI, liderada per Joaquín Rabasco. Aquesta dona el culpabilitza que l'acomiadassin de la feina i el regidor assegura que allò que l'empeny és la revenja.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Benet Garí, fa mes de 14 anys
Entre els menors un poc embullosos i tu embullat de per sí, no és rar que facis tantes cabotades, beneitarro!!!
Valoració:-1menosmas
Per Maria Gener, fa mes de 14 anys
El més fort és que,sigui cert o no això dels menors, que aquest home era i es supermegacatòlic... això és la ide que tenen de defensar la família, amagant els seus gsutos sexual, pagant per satisfer-los i esnifant? I després ens volen donar lliçons... Ah! I és igual si es diu Rodrigo de Santos o Joan Riutort o Pere Rayó, no és el nom qui ha fet aquesta persona. Això no és cap cas de discriminació per naixement o llinatge. És que ens donen lliçons i són els primers en botar-se-les. Què passa que són millor que els altres?
No m'agrada la gent falsa i hiopòcrita.. a més, per què li he de pagar els seus vicis? a mi l'Ajuntament no em paga les copes ni els porrets, si en vull.
Maria Gener
Valoració:0menosmas
Per això fa olor!, fa mes de 14 anys
Vergonya senyors, vergonya vos hauria de fer defensar una ¿persona? d'aquest estil.
A fer voreres netes!

Pentura si no s'haguessin robat tants doblers, la crisis no seria tan aguda....
Valoració:0menosmas
Per Solleric, fa mes de 14 anys
L'Esglesia ha fet i segueix fent molt de mal a n'aquest món...
Valoració:1menosmas
Per Prou trampa!, fa mes de 14 anys
Referent a la distribució de manetes verdes i vermelles dBalears s'hauria de plantejar d'eliminar aquesta facilitat. Llevar l'opció de les manetes no seria cap censura sino que es deixaria de proporcionar falses enquestes: Una mateixa persona pot donar tantes manetes com vulgui si perd el temps a fer la seva pròpia collita. Senzillament el graciòs de torn en te prou amb tancar i obrir la sessió de l'ordinador, reiniciar-lo o canviar de navegador per poder donar tantes manetes com li dona la gana.
Valoració:0menosmas
Per makinet, fa mes de 14 anys
Un tirito por aquí, un porrito por allá, un pobre culito que petar, chiu, chiu, chiu, chiu....
Valoració:3menosmas
Per Regomira, fa mes de 14 anys
Si en Rodrigo de Santos només Colau de cal Dimoni, tendria aquest tractament¿¿¿¿
Valoració:3menosmas
Per Mosquejat, fa mes de 14 anys
Les altíssimes puntuacions als comentaris a favor de Santos em fan pensar dues coses: o bé els que llegim el balears som tots una puta guarda de pedòfils degenerats o els seus amiguets han muntat una xarxa organitzada per a manipular l'opinió dels lectors del diari.
Valoració:6menosmas
Per eeeeeeeeeee, meu amigo charly..............., fa mes de 14 anys
veig que els integrants del Club de Fans de na Regina son uns experts informàtics.................
Valoració:1menosmas
Per Caterina, fa mes de 14 anys
D'acord amb "Això pud". Tu, el que pitges les manetes, que també t'agraden els jovenets, o què?
Valoració:-95menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente