nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Unes vides que s'han truncat massa prest

Diego Salvà, que vivia a Palma des dels 12 anys, acabava de recuper-se d'un coma provocat per un accident de moto. Carlos Saenz de Tejada només feia 6 mesos que era a l'Illa

Acabava de superar un coma i morí en mans d'ETA. Diego Salvà Lezaun tenia 27 anys, havia nascut a Pamplona i vivia a Mallorca des dels 12. Fa pocs mesos havia tingut un gravíssim accident de moto del qual s'acabava de recuperar. Només feia uns dies que havia tornat a la caserna de Calvià. Allí l'esperava ETA.

Diego cursà estudis al col·legi Verge del Carme i els seus amics el recorden amb molta d'estimació. "Era molt agradable. Estam destrossats", explicà ahir una de les seves companyes, Laura. Quan acabar d'estudiar, treballà com a vigilant de seguretat a Porto Pi fins que ingressà a la Guàrdia Civil, com a alumne en pràctiques. La seva afició eren les motos i també l'esquí. Feia uns mesos, patí un greu accident de trànsit que el deixà en coma. D'aquesta pensaven que no se'n sortiria, però Diego se'n recuperà de maner miraculosa.

Feia només uns pocs dies que era a la caserna i havia afrontat el seu retorn amb un gran optimisme. Festejava una al·lota amb qui vivia a un pis proper a la plaça del Progrès de Ciutat. Conten els companys que en la planificació dels horaris d'ahir, Diego havia d'entrar a fer feina a les 14.00 hores, però que les ànsies de tornar a patrullar li feren canviar el torn que li costà la vida.

Carlos i Diego pujaren al tot terreny de la Guàrdia Civil confiats. Després d'uns segons, una immensa deflagaració posà punt i final a la seva història.

Per altra banda, Carlos Enrique Sáenz de Tejada, de Burgos, feia sis mesos que era a l'lla i es dóna la casualitat, a més, que alguns dels seus familiars resultaren ferits en l'atemptat a Burgos del dia abans.

De petit, Carlos somiava ser policia nacional i, després de fracassar en les proves, ingressà a l'Exèrcit Professional, on desenvolupà tasques a l'àrea de transmissions. Després passà a l'Institut de la Benemèrita on, segons recordaven ahir alguns companys, ho passà malament en les proves de natació.

Sáenz de Tejada no tenia por al terrorisme i fins i tot "la seva primera idea quan entrà a la Guàrdia Civil era anar a les Vascongades", relatà el seu cosí Guzmán Ortega. Després, aconseguí la destinació a Mallorca "i estava tant content amb l'illa que canvià d'idea i hi quedà". "Era una bona persona, molt tranquil", li agradava molt el futbol i era seguidor del Reial Madrid". "Els seus pares estan destrossats".

La desolació era ahir absoluta a la Comandància de la Guàrdia Civil. Tots els agents i grups foren mobilitzats a Palmanova i a les anomenades "zones sensibles". Fins i tot, els que estaven de vacances foren cridats a la reincorporació i, de la Península, arribaren nacionals experts en la lluita antiterrorista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.