cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Cinc ferits pel vent al port

Un passatger, en estat greu després de caure a la mar per una forta ratxa de vent que mogué el vaixell Fantasia. Diverses persones es tiraren a l'aigua per rescatar-lo

El creuer inaugural no podia començar pitjor. El MSC Fantasia, el quart creuer més gran del món, atracà ahir a Palma i, quan el passatge descendia per la passarel·la, una ratxa de vent mogué la grandiosa embarcació i un dels turistes caigué a la mar, al costat de la plataforma. L’home està greu i els tres tripulants que es llançaren a l’aigua en la seva ajuda també foren hospitalitzats, amb hipotèrmia. La cinquena víctima és una jove que va sofrir un atac d’angoixa. El vaixell, de 333 metres d’eslora i amb capacitat per a 4.100 passatgers, arribà el migdia al port de Palma. Com que es tractava d’una nau d’aquestes dimensions, la maniobra per atracar al moll és lenta i complexa, i culminà a les 14.30 hores.

El MSC Fantasia quedà fondejat al moll de ponent sud, davant l’estació marítima número 4. El vent, en aquells moments, bufava amb fúria, amb ratxes de fins a 118 quilòmetres per hora en alguns punts de l’Illa. De sobte, el vendaval va moure la mola amarrada, que ja havia desplegat la passarel·la per als passatgers, i els amarratges de proa es van trencar. El creuer es va moure alguns metres, els suficients perquè la plataforma caigués des d’uns quinze metres d’altura. La majoria de turistes va poder reaccionar a temps i tornar al vaixell, però un octogenari egipci, anomenat Jacour Fak, caigué des d’aquesta altura a l’aigua. Es va copejar el cap i tres tripulants es llançaren en la seva ajuda. El rescat fou ràpid, però l’home fou pujat al moll en estat greu, amb una forta commoció cranial.

Els minuts següents foren d’autèntic caos, amb ambulàncies, policies de l’Autoritat Portuària, Policia Local, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil acudint a tota velocitat al tram de l’accident. En un primer moment, s’especulà que el nombre de víctimes era molt superior al que finalment es comptabilitzà, la qual cosa incrementà l’alarma. Els cinc afectats foren atesos in situ i després els van traslladar a la clínica Planas i a la Juaneda. Jacour Fak ingressà greu a l’UCI, sedat, amb ventilació mecànica i hermodinàmicament estable. Els altres quatre –tres d’ells tripulants i una turista– evolucionaren favorablement. El moll de ponent sud quedà tancat perquè part de la passarel·la estava submergida a l’aigua i era perillós.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Més que els intel·lectuals em sorprenen les notícies de succeïts. Aquest accident era per anar a primera plana i parlar-ne tant?
Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
Uiuiui, quins intel·lectuals que tenim al fòrum...
Valoració:1menosmas
Per Toni, fa mes de 15 anys
Horabaixa pot ser masculí o femení, encara que en la llengua parlada s'ha generalitzat l'ús del masculí. Fins i tot tendria més sentit que fos femení, ja que tant 'hora' com 'baixa' són mots femenins.

Estic d'acord que s'ha d'emprar preferentment l'expressió 'avui horabaixa', però no veig per què no es pot emprar també 'aquest horabaixa'. Al cap i a la fi, per a alguna cosa existeixen els sinònims, no?


Valoració:1menosmas
Per Aina, fa mes de 15 anys
Horabaixa és masculí. Amb tot, és millor dir "avui horabaixa" que no "aquest horabaixa", que sembla un calc "d'aquesta tarda"
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente