nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Quatre detinguts a Mallorca per una estafa milionària internacional

Els implicats venien títols borsaris a un preu sis vegades superior al real a través de societats fictícies

La Policia Nacional, amb el fiscal anticorrupció Pedro Horrach al capdavant, arrestà ahir quatre persones en el marc de l’operació Sofia, que investiga una estafa milionària internacional amb accions de borsa. Els acusats són una dona de nacionalitat anglesa, les sigles de la qual es corresponen amb D.M.M., de 38 anys; un canadenc de 52 anomenat B.J.G.; un altre anglès de 45, P. CH.; i un espanyol de 39, J.M.M.T. Tots ells foren traslladats als calabossos de la Direcció de Policia, al carrer Ruiz de Alda, i entre ahir i avui estava previst que prestassin declaració per un delicte d’estafa.

A les nou en punt del matí, Horrach i un grup d’agents de Delinqüència Econòmica es personaren en un edifici de l’avinguda Comte de Sallent, a Palma, i escorcollaren la seu d’Onix Office Management. El negoci es troba a l’edifici de l’asseguradora Santa Lucía, encara que la companyia no té res a veure amb l’operació. El desplegament durà fins poc després del migdia i foren molts els curiosos que s’aproparen fins a aquest tram de les Avingudes per interessar-se pel que hi estava succeïnt.

Durant hores els funcionaris pujaren i baixaren a la seu, carregats amb caixes plenes de material informàtic i documentació. Totes aquestes proves seran analitzades pels experts en delictes econòmics i tecnològics i s’afegiran al sumari de l’operació Sofia. A més de la seu d’Onix, els agents escorcollaren ahir un local a Santa Ponça i una casa al carrer Júpiter de la Vileta, propietat d’un dels implicats.

Inversors britànics afectats

Les accions que es venien a través d’Onix estaven "inflades" per un valor sis vegades superior al real i de moment són trenta persones les afectades per l’estafa que es gestà des de Mallorca. La majoria de perjudicats són inversors britànics. L’origen de l’estafa milionària de l’operació Sofia és en una empresa de construcció de Bulgària que oferia les accions de borsa a través de la societats investigades a Palma. Ara com ara, els trenta inversors han reconegut que pagaren uns 2,5 milions de lliures –una mica més de 3 milions d’euros– per títols borsaris que, en realitat, valien molt menys.

En qualsevol cas, hi ha indicis per pensar que l’import final de l’estafa és molt superior i la Policia continua indagant en l’entrellat de les societats fictícies que es crearen per donar consistència a l’estafa. Molts dels perjudicats per la compra d’accions "inflades" residien a la Península i d’altres fora de l’Estat. La Direcció de Policia de Palma comunicà ahir que l’operació "continua oberta" i que no es descarten noves detencions. En una nota, afegí que s’estava investigant tota la documentació intervinguda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.