cielo claro
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
15°

Dos acusats en el cas Bitel reconeixen els fets però en culpen Damià Vidal

Asseguren que pagaven a l'exgerent perquè els amenaçava d'acomiadar-los

Els joves enginyers informàtics imputats en el cas Bitel 2, Ramón de la Iglesia (exdirigent de les joventuts del PP) i Ivan Guàrdia, declararen ahir davant la jutgessa instructora, Carmen Abrines, i ratificaren el que havien dit a la Policia quan foren detinguts: responsabilitzaren dels presumptes delictes l'exgerent de l'empresa pública Bitel i principal imputat en el cas, Damià Vidal, acusat de malversar uns 700.000 euros públics.

Els dos imputats assumiren els fets dels quals se'ls acusa, però les seves defenses mantenen que ells no cometeren cap dels delictes que s'investiguen: malversació de cabals públics, frau, suborn, revelació de secrets i falsedat documental.

De la Iglesia i Guàrdia reconegueren a la jutgessa que havien pagat comissions a Damià Vidal més enllà del preu que cobrava Bitel pels treballs que feien, però asseguraren haver-ho fet per mantenir el seu lloc de feina, ja que l'exgerent els hauria amenaçat de fer-los fora.

El fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach, i el misser de Bitel, Luis Ponte, interrogaren els acusats sobre els suposats informes falsos que haurien fet a través de l'empresa de seguretat informàtica Helix Infocom. Ambdós defensaren que tot el que cobraven era fruit de treball realitzat honestament.

Tanmateix, les dues acusacions continuen sospitant que els dos enginyers informàtics, per iniciativa pròpia o per encàrrec de Vidal, cobraven informes que no feien o que falsificaven copiant-los d'internet. Per això, les acusacions fiscal i particular mantenen que cal continuar exigint responsabilitats als dos joves.

Guàrdia i De la Iglesia, que coincidiren en tot excepte en les quantitats i percentatges de les comissions presumptament il·legals que cobrava l'exgerent de Bitel, detallaren ahir el funcionament de la trama que Damià Vidal hauria creat per adjudicar informes i estudis a les empreses regentades pels imputats en la causa, escollides a dit perquè accedien a les seves presumptes exigències i suborns.

Ahir també comparegué davant la jutgessa Abrines el germà d'Ivan Guàrdia, Alexandre Guàrdia, el comptable d'Helix Infocom imputat també en la causa, que declarà durant menys de 20 minuts perquè, segons sembla, la seva implicació en els delictes seria menor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.