nubes dispersas
  • Màx: 13.98°
  • Mín: 12.15°
13°

Cort anuncia un acord per a comprar l'edifici de Gesa per 25 milions

El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha presentat el contingut de l’únic punt que ha format part de l’ordre del dia de la Junta de Govern extraordinària que ha tengut lloc aquest divendres: la compra de l'edifici de Gesa.

El punt acordat està relacionat amb l’operació d’adquisició de l’edifici situat al carrer de Joan Maragall, formant part de la primera línia de la Façana Marítima, que és, actualment, propietat de la companyia Endesa i que es troba en desús i abandonat des de fa ja 15 anys, per tal de procedir a la seva conversió en «un gran espai multicultural de referència nacional i internacional».

En aquest sentit, la Junta de Govern ha aprovat optar a una línia de subvenció convocada per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports i destinada al finançament d’obres i projectes orientats a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears dins l’àmbit turístic. Aquesta convocatòria es du a terme en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, dotat econòmicament per la Unió Europea a partir dels fons Next Generation.

El projecte que el govern municipal encapçala en relació amb aquest immoble recull la seva conversió en un gran espai multicultural que, en paraules del batle de Palma, «impulsarà les possibilitats de la ciutat en la seva aspiració d’obtenir, l’any 2032, la declaració de capital europea de la cultura».

El primer regidor de Cort ha destacat també que aquesta zona de Palma «ha conegut una notable revitalització amb l’obertura, fa uns anys, del Palau de Congressos», i ha remarcat que es tracta d’un sector geogràfic «amb un gran futur, gràcies al desenvolupament, també aquesta legislatura, del Districte Digital de Nou Llevant».

Igualment, Jaime Martínez ha incidit en el fet que, mitjançant la creació d’un equipament cultural de grans dimensions i projecció, «la Façana Marítima veurà incrementada encara més la seva condició d’imatge representativa de l’excel·lència turística de Palma, en un punt estratègic que coincideix amb l’entrada a la ciutat des de l’autovia de Llevant».

En la seva opinió, hi ha motius «per a ser optimistes respecte de les opcions d’èxit de l’Ajuntament» en aquesta convocatòria de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, atesa «la solvència, el rigor tècnic i la necessitat social de l’actuació que es planteja des de Cort».

La intenció del consistori és destinar aquests recursos econòmics, 10 milions d’euros, a l’adquisició de l’edifici, quantitat a la qual cal sumar uns 15 milions corresponents a compensacions que es mantenen pendents amb Endesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aprenent, fa 27 dies
Aquesta casta de edificis no són aptes per a museus, pisos, oficinas, activitats culturals, no serveixen per res.
A totas las gran ciutats del Món, hi ha centenars, milers de edificis com aquest, i estan vuits.
A Madrid, las emblematicas torres inclinidas estan vuidas.
Tenen un problema molt gran, la gran quantitat de energia que gastan, la necessitat dels ascensors.
Per obtenir ascensors de aquesta casta de edificis se ha de esperar més de tres anys.
El manteniment ès enorme.
Si tenen 25 milions, millor ès esbucar-lo.
A tots els arquitectes condemnar-los a la "Presó de Paper de la Codorniz".
Valoració:1menosmas
Per Ignasi, fa 28 dies
Si s'ha de conservar (cosa que no tenc massa clara), hauria de ser per dedicar-lo a edifici d'habitatges. Hi ha massa espais públics per fer tallers i equipaments culturals.
Valoració:1menosmas
Per Fracàs, fa 28 dies
Excuses de mal pagadors. En Noguera de Més s'hi va comprometre tant si havia de ser batle com si no. No hi té res a veure perquè Més va tenir durant dues legislatures el regidors que donaren la majoria al PSOE i per tant la força necessària per imposar el projecte. El fracàs ha estat imponent, per això d'encà del 2015 no els de Més no han aturat de perdre vots.
Valoració:1menosmas
Per Apostar per la conservació, fa 28 dies
@ Fracàs. És veritat, però com que n'Antoni Noguera va ser batle tan poquet temps, només va poder desenvolupar una molt petita part, de tot el projecte que tenía pensat, en cas de ser batle tota una legislatura.
De totes maneres, a mi no me pareix gens malament, que l'Ajuntament el restauri, el faci un museu i, com que l'edifici és molt gran, i ben segur que li quedarà espai, que destini dues o tres plantes pels artistes joves, perque puguin disposar d'ell per treballar en les seves obres artístiques.
Jo som d'aquests "incordiadors de masses no crítiques" que pensa que l'edifici és una mostra molt digna de l'arquitectura dels anys seixanta, setanta i vuitanta del segle passat, que també formen part del patrimoni de Ciutat i que s'ha de conservar.
Valoració:0menosmas
Per no es necesari, fa 28 dies
Creo que no es necesario comprar este mastodonte.
Salvo, que en él se ubiquen TODAS las dependencias municipales de forma que el ciudadano solo tenga que subir o bajar pisos.
Todo lo demás un fracaso y ganas de salvar la cara y el bolsillo a los que lo levantaron y después se fueron. Otro monstruo como el que hay al otro lado de la calle.
Valoració:0menosmas
Per Fracàs, fa 29 dies
Ara és el moment de recordar que l'any 2015 en Toni Noguera de Més es va comprometre a convertir l'edifici de GESA en un centre cultural perquè el jovent de Palma hi pogués entrenar la seva creativitat. Res de res, fracàs total, la legislatura del 2015 i la del 2019.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente