nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Continuen les manifestacions a favor del poble palestí a Palma

222455

El grup de solidaris Ciutadans per Palestina – Mallorca continua amb les iniciatives com a resposta als recents esdeveniments a Palestina i l’Orient Mitjà i, per tal de «mostrar rebuig al sionisme imperialista que perpetua del genocidi de l’Estat criminal d’Israel d’ençà de la seva creació el 1948». Per això han convocat una altra manifestació a Palma, el 7 de novembre a les 20 hores a la plaça del Tub de Palma.

Manifest

«La situació no ha fet més que empitjorar en les darreres dècades. El darrer episodi el trobam amb l’aixecament de Gaza i posterior resposta de l’Estat sionista massacrant, mitjançant intensos bombardejos aeris, la població civil amb l’excusa de perseguir els terroristes de Hamas.

Aquest manifest no ataca cap religió ni identitat. Però sí assenyala la ideologia del sionisme, assimilada maliciosament com a pensament únic dins el judaisme, com a responsable directa d’aquest genocidi encapçalat actualment per un Benjamin Netanyahu, primer ministre d’Israel, que deshumanitza els palestins tal i com feren els nazis durant el III Reich en la persecució als jueus.

Durant aquestes més de dues setmanes de bombardejos, amb milers de víctimes civils, hem presenciat davant la passivitat de la comunitat internacional com s’atacaven suposats corredors humanitaris, habitatges, hospitals, personal sanitari i periodistes amb tota impunitat.

També consideram adient enfocar aquesta reivindicació des del punt de vista antiimperialista i de classe. En primer terme cal reconèixer que els propis ciutadans palestins són emprats com a mà d’obra per l’Estat sionista, en la majoria de casos sense respectar els seus drets com a treballadors i en unes condicions deplorables d’explotació per afavorir l’enriquiment de la burgesia ocupant.

Cal recordar que, a més a més, existeix un altre element d’opressió sobre ells en el control que se’ls exerceix en l’apartheid a Gaza i Cisjordània, exigint com a requisit d’entrada i sortida de les zones ocupades amb permisos de treball, patint abusos de tot tipus i agressions en els check-points amb soldats de les forces armades sionistes que, en nombroses ocasions, acaben amb ferits greus i morts.

Però també aquesta situació agreuja la lluita de classes a la resta del món. Els treballadors d’aquelles potències que, de forma directa o indirecta, estan oferint suport a aquest genocidi en patim també les conseqüències. Tal i com hem vist durant els quasi dos anys de conflicte de l’OTAN amb Rússia a Ucraïna, l’increment en la despesa militar sempre cau sobre els drets de la classe obrera.

Ja sigui la inflació sobre els preus o l’encariment dels combustibles per a vehicles particulars, es segueix precaritzant les condicions de vida d’una població que ja pateix enormes problemes d’accés a l’habitatge pels preus dels lloguers i la destrucció de l’estil de vida autòcton tradicional.

Per altra banda, volem insistir en denunciar també la manipulació que la maquinària de propaganda sionista està duent a terme focalitzant únicament en Hamas per assimilar la contra-ofensiva del poble palestí des de Gaza amb el fonamentalisme islàmic.

Es comptabilitzen fins a un total de tretze col·lectius armats que estan participant en l’auto defensa palestina, entre les quals s’hi troba el Front Popular d’Alliberament de Palestina de caire marxista i laic o la presència de Fatah en el govern de Cisjordània.

Els dos territoris palestins ocupats representen les zones més densament poblades del planeta degut a la pressió que exerceix l’Estat sionista d’Israel per arraconar de dos milions de persones, la majoria són dones, infants i persones grans en un espai cada vegada més reduït.

Representant una població vulnerable davant la maquinària bèl·lica d’un Estat que rep el suport d’altres potències imperialistes com els Estats Units o els de l’aliança de l’OTAN per amenaçar i agredir cíclicament tot l’Orient Mitjà, com en els episodis viscuts al Líban i Síria, que pot provocar conseqüències globals si perduren aquestes hostilitats.

Apel·lam a les personalitats, institucions, partits, associacions i col·lectius socials a sumar-s’hi a aquest manifest i no ser còmplice. Així com també feim una crida al boicot a Israel en tots els seus aspectes començant per la manifestació convocada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arditi, fa 6 mesos
A mentides mentider. Tu no ets ningú per dir lo que he de fer ni tampoc per decidir quines són les normes d'educació i comportament. Si et molesta el que escric deu ser per qualque cosa.
Valoració:-4menosmas
Per Mentides i més mentides, fa 6 mesos
Ningú ha dit aquesta frase gruixuda que tu dius, Arditi. No t'inventis coses, perque a qui desacredites mentint, és a tu mateix.
Procura ser un poc més civilitzat i accepta les normes de comportament i d'educació.
Valoració:-2menosmas
Per Arditi, fa 6 mesos
Dir que els Palestins són monstres per haver votat a Hamas és com dir que els alemanys varen ser monstres per haver votat el NSDAP. Foren tots els alemanys que votaren Hitler.? Són tots els palestins que voten Hamas? I són tots els Israelians uns supremacistes sionistes que volen exterminar un poble al que consideren inferior? Falsos culpables i presumptes innocents.
Valoració:0menosmas
Per No saben que fan, fa 6 mesos
El govern de Palestina no vol un estat. Els que comanden a Palestina volen quedar- se ells Israel, eliminant a tots els que viuen allà.
I quan ho hagin destruit tot i ja no quedi res més que les seves mesquites, llavors vindran a reconquerir l'Al- Àndalus i tothom sabrà perquè no donavem suport als de Hamas i companyia i també, perque demanàvem que les ajudes al poble palestí no s'entregàssin al seu govern, sinó a les ONGs perque les gestionàssin elles.
Però quan vegin perque protestavem i que no som els monstres assassins d'infants, que ara diuen que som els que no ballam al so que toquen ells, ja serà massa tard per poder reaccionar. I tindrem l'horror de la Jihad damunt de noltros.
Tal vegada ells, com col.laboracionistes se salvin, però dubto molt de que visquin tan bé i amb tanta llibertat com viuen ara: Sobre tot les dones i tot el col.lectiu LGTBI.
Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa 6 mesos
En la situació de desesperança que viuen els milions de persones palestines recluses per Israel en els diminuts territoris de Gaza i Cisjordània, es imprescindible reclamar la solució política del conflicte que passa per la creació i el reconeixement del estat independent i democràtic de Palestina, amb fronteres segures i territori suficient per el seu abastament alimentari. Palestina abans de la invasió i ocupació Israeliana, era un país agrícola i ramader, va ser la primera gran exportadora mundial de taronges, va disposar de servei ferroviari abans que Espanya i te el dret absolut a la seva existència amb un estat propi.
Valoració:-2menosmas
Per Renovar-se o morir, fa 6 mesos
Si miram bé les fotos de totes aquestes manifestacions, veureu que a primera i segona files surten els quatre desinformats i antisemites d'aquí, però que a la foscor dels darrerres, a on hi ha tot el gruix de la manifestació, la majoria son moros i les seves dones i filles amb els vels islàmics.
Aquest detall, no just augura el que ens espera també a noltros en el futur si aquesta altra gent ens domina, si no el gran esclat electoral que tindran les esquerres, sobre tot les de més enllà del PSOE.
I si Pedro Sànchez no assoleix formar govern i s'ha d'anar a unes noves eleccions, a MÉS li convendria passar de Sumar i tractar de que tots els partits nacionalistes balears anàssin coaligats.
Que pensin que a una gran part de la població mallorquina, bé perque té ascendència jueva, o la ténen altres membres de la seva família, o les seves parelles o amics seus, o perque saben Història
i per tant que el conflicte no és com uns el volen contar, o simplement perque li fa por que la Jihad arribi fins aquí i faci el mateix que ha fet
a Israel i que ara aquests que se manifesten tracten de tapar, a l'hora d'anar a votar no voldran saber res ni de Sumar, ni d'Esquerra Unida, ni molt manco de Podemos, que pareix que han trabucat el cap i molt probablement d"abstindràn o votaran al PSOE.
Per tant, als nacionalistes nostros els convendria començar a dissenyar el pla B i anar apropant- se tots i tenir conversacions.
Jo crec, que els aniria millor una entesa de tot el nacionalisme i regionalisme balear, que no fondre- se en un poti- poti, en el que la majoria dels que el composen ténen unes intencions fosques, que no ha confessat als altres socis que estan nets però que també pagaran per l'error.
És que si no ho fan així, serà molta gent la que s'abstindrà de votar, perque aquí el PP, perseguint, penalitzant i fent desaparèixer la nostra llengua, queda tan proscrit i rebutjat com hi quedaran els del mocador de quadrets perque smbdós representen l'extinció: El PP la cultural i l'extrema esquerra espanyolista la total .
Per tant, hi ha una bona franja poblacional que està molt decebuda i enfadada, amb un projecte polític que fa només uns pocs mesos, els havia il·lusionat.
És hora de canviar d'estratègia.
Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa 6 mesos
Esteim locos.
Els palentins han votat a un grup terrorista que només té s'objectiu de fer desapareixer Israel i aqui hi ha gent que encara els fa costat. I mes encara des de nostre govern també ho fan i des de la comunitat europea li enviam doblers!!!
Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa 6 mesos
El dret a l’autodeterminació, es un dret polític democràtic de tots els pobles, que segueix essent inassumible per a la immensa majoria d’estats autoanomenats democràtics. La solució del conflicte creat per l’estat d’Israel contra el poble palestí, passa per la devolució dels territoris ocupats il·legalment a partir de 1967 i la creació de dos estats lliures, segurs i democràtics.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente