cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Més de 500 persones es concentren a la plaça de Cort de Palma amb el lema 'Aturem el genocidi a Palestina'

Més de 500 persones s'han concentrat aquest dimecres a la plaça de Cort de Palma amb els lemes 'Visca Palestina lliure' i 'Aturem el genocidi a Palestina'. Es tracta de la segona concentració en favor de Palestina en una setmana celebrada a la ciutat.

La d'aquest dimecres ha estat convocada «per persones, no per una organització», ha comptat amb la lectura d'un comunicat en el qual han condemnat els «assassinats selectius i indiscriminats» i han lamentat que «la franja de Gaza s'ha convertit en un camp de concentració obert» que «va camí de ser un cementeri massiu per les bombes, la set, la fam i les malalties».

En concret, les persones concentrades han descrit Gaza com l'«escenificació evident d'un genocidi».

Al mateix temps, han criticat que mentre a Israel se li concedeix el dret a defensar-se, «a Palestina només se li reconeix el dret a la compassió i al sotmetiment». «Ens preguntem on està el dret de Palestina a defensar-se», han reivindicat.

Igualment, al llarg de la concentració s'han pogut sentir crits com ara «Cap agressió sense resposta», «El sionisme és feixisme», «L'Estat sionista és el feixista» o "Visca la lluita del poble palestí".

En el manifest llegit, els convocants lamenten que «la situació no ha fet més que empitjorar en les darreres dècades» i recorden que el darrer episodi es troba «amb l'aixecament de Gaza i la posterior resposta de l'Estat sionista massacrant, mitjançant bombardejos aeris, la població civil amb l'excusa de perseguir els terroristes de Hamas»".

També reiteren que el seu manifest «no ataca a cap religió ni identitat, però sí que assenyala a la ideologia del sionisme com a responsable directe d'aquest genocidi encapçalat pel primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Arditi, fa 9 mesos
Avui en dia hi ha molta desinformació. Fake news.. independement de les atrocitats comeses per Hamas als ciutadans israelians farà dues setmanes, lo des nins decapitats és una fake. Ho ham desmentit. Però hi ha gent que veu o creu el que vol veure i creure. També hi ha teories basades en fets històrics i científics que diuen que l,Holocaust és una mentida. Ens l'hem de creure? Molta histèria i victimisme hi ha amb aquest tema. I tot per un tros de terra que surt a la gran novel·la bíblica que ha fet tornar boiets a mitja humanitat. Pitjor ho passen a Somàlia i no ploren tant.
Valoració:-2menosmas
Per Medievals, fa 9 mesos
Di que és veritat, que els terroristes de Hamas decapitaren i a nadons perque els recuperadors de cadàvers ho han dit vàries vegades, per molt que jo vulguim tapar. El que passa és que els mitjans de comunicació, sia per por o per altres raons, sempre s'inclinen cap a la gent àrab i els terroristes fe Hamàs.
Si haguessin estat dels altres ens ho mostrarien cada dia, però com que només eren israelians no son tan valuosos.
I a mi aquestes parts i quarts informatives, que també estan funcionant en contra de la nostra pau i el nostro benestar, m'indignen. Com també m'indigna que la gent s'ho cregui tot i que no els vegi el plumall.
Valoració:0menosmas
Per KK ideològica, fa 9 mesos
MÉS no devia saber que la "patrona" de Sumar tenia fòbia als jueus i que jo sàpiga, no s'ha manifestat en contra d'Israel.
I mireu quina genteta hi ha:Quatre bàmbols amb el mocador beduí que se creuen que això fa progre i que fa modern, més tota la moreria que cobra ajudes sortides se les butxaques de tots.
Això no demostra res i és propaganda per l'extrema dreta. I si no vos ho creis, mireu el que passa a França.
És obscé, que provoquin morts, ferits i.desaparescuts i que encara protestin perque les víctimes se defensin, mentres que fa quatre dies, ells celebraven amb pastissos la massacre de jueus.
A mi me fan llàstima totes les víctimes, però me repugna tota la comèdia hipòcrita i l'engany que hi ha darrera d'aquest moviment pseudo- pacifista i pro- jihadista.
Valoració:0menosmas
Per Arditi, fa 9 mesos
Guillem alerta amb el que dius que els sionistes et titllaran de pro-jihadista i intolerant. Ells es creuen totpoderosos i amb tota la raó del món justifiquen la aniquilacio del poble palestí basant-se amb la seva religió que aquella terra ha de ser seva. I tant democràtics com són també justifiquen el seu govern israelià controlat per ultradretans ultraortofoxos i corruptes. Israel, un estat inventat per la borsa de Nova York, que Ells controlen.
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa 9 mesos
Les mentides d'Israel arriben per to arreu i no son desmentides mai del tot. Així de la evident mentida dels 40 nins jueus decapitats, que fins i tot el President dels EEU. va donar per certa, avui encara la mentida no ha deixat de circular. Del bombardeig del Hospital, no diuen que varen ser ells els autors i que varen donar l'avís amb antelació i que la gent palestina creient que a l’Hospital tenien estatus de Protecció Internacional no l'abandonaren.
Valoració:-4menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 9 mesos
@Sumar i Podemos KK: Sumar inclou Més? Curiós que els comunistes, seguidors d'un jueu, Marx, siguin contraris a Israel i entrin a jutjar situacions succeïdes a un altre Estat i Continent, mentre aquí retrocedeix la protecció del dret a ser atesos en català. Això sí, més fàcil sentir català al Congrés dels Diputats que a un centre de Salut de Palma, i en no res de Muro. I no serà la presidenta del Congrés que el parli, això hi deixam per a la propera legislatura si renova contracte.
Valoració:0menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 9 mesos
Som guia turístic. Quan els jueus hi facin net, hi podem obrir hotels, apartaments turístics, i jo faig les rutes per Gazar incloent la casa de Jamal Al Frank, el nen amagat dels israelians. Cercam finançament. Qualcú s'hi anima? Ah, i els periodistes compartint continguts pels museus de l'horror, la nova peli d'Steven Spielberg...O d'un director amb nom àrab...tant se val si s'ompl l'Augusta. Vos hi apuntau?
Valoració:-10menosmas
Per Sumar i Podemos KK, fa 9 mesos
Antisemitisme desfermat.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente