algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Representació de les Balears al XVI Congrés del Front Polisario als campaments de refugiats sahrauís

208733

Aquest dijous, 12 de gener, Catalina Rosselló, presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, juntament amb els membres del Parlament de les Illes Balears i membres de l'Intergrup solidari 'Pau i Llibertat pel Sàhara', Toni Fuster i Lina Pons, i la vicepresidenta del Parlament, Gloria Santiago, viatgen als Campaments de Refugiats Sahrauís de Tindouf (Algèria), on participaran al XVI Congrés del Front Polisario que se celebra del 13 al 17 de gener a la wilaya de Dajla.

Més de tres anys després del darrer congrés, aquest ve marcat pel fracàs de les Nacions Unides en l'aplicació del dret internacional, especialment després de la violació a l'alto el foc per part del Marroc al novembre de 2020 i les repercussions de la Covid-19. Durant el congrés s'avaluaran les diferents fites aconseguides, es discutiran les millors vies i estratègies per a consolidar l'Estat sahrauí i la consecució del seu dret inalienable a l'autodeterminació i la independència i es triarà una nova direcció política del Front Polisario.

La participació de la comissió de les Balears al congrés serà una ocasió propícia per a intercanviar experiències sobre temes d'interès comú i enfortir les relacions entre ambdós territoris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Quién paga este turismo revolucionario trasnochado?
Valoració:0menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Quién paga este turismo revolucionario trasnochado?
Valoració:0menosmas
Per Rafael Borràs, fa dervers d'un any
Angliru, a jo m'agradaria que l'"A" de RASD fos d'"Africana", però cal tenir en compte que li d'"Àrab" pretén precisament superar el tribalisme del Sàhara Occidental.
Valoració:0menosmas
Per Angliru, fa dervers d'un any
Els heu de dir que la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica) s'hauria de llevar l'adjectiu "Àrab". Perquè no ho són àrabs. Són amazighs. "Àrab" és una concessió a Algèria i Líbia, dos estats que els han donat suport, dominats per elits que s'han oblidat de la seva pertinença genuïna (i que l'odien tant com els nostres gonelles botifarres)
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente