algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

PalmaActiva obre el termini de presentació de candidatures per al catàleg d'establiments emblemàtics

PalmaActiva acaba d'obrir el termini de presentació de candidatures per al catàleg d'establiments emblemàtics de 2023 de l'Ajuntament de Palma.

Segons han informat l'entitat, les sol·licituds que es presentin i les candidatures d'ofici seran estudiades pròximament per la Comissió Tècnica d'Establiments Emblemàtics.

Sota la coordinació de l'àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, integren la comissió tècnica les àrees municipals d'Urbanisme i de Cultura, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials.

Les sol·licituds s'han de fer mitjançant la seu electrònica de PalmaActiva i han d'incloure una descripció de l'establiment i fotografies interiors i exteriors.

La catalogació dels establiments emblemàtics es basa, d'una banda, en l'antiguitat (oberts abans de 1940 o de més de 75 anys que mantinguin la seva activitat) i, d'altra banda, en l'activitat singular (es distingeix pels coneixements que implica i que són o han estat expressió de la cultura tradicional).

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jordi Vilà, ha explicat que PalmaActiva ja està treballant en el catàleg d'establiments emblemàtics de 2023 i ha assenyalat que «els pròxims mesos es publicaran les ajudes específiques per a aquests establiments, que estaran dotades amb 100.000 euros».

Vilà ha afegit que aquestes ajudes i aquesta iniciativa estan orientades «a la conservació dels establiments tradicionals, històrics i singulars de Ciutat».

El Catàleg d'Establiments Emblemàtics de PalmaActiva de 2022 va quedar compost per 105 establiments. Després dels 99 de 2021, va haver-hi set altes, un traspàs i una baixa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.