algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

ARCA reclama que el tramvia no tengui catenària en el major tram possible

Tramvia sense catenària

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) reclama que el tramvia no tengui catenària en el major tram possible. Així, denuncien que el recorregut presentat per l'administració per al tramvia de Palma travessa diferents espais amb elements de valor patrimonial i paisatgístic.

«A la informació facilitada sobre el tramvia, s'observa la presència de catenària a tot el traçat. Ens referim al cablejat superior al que s'enganxa el tramvia per a carregar l'energia i la línia de pals necessària per a suportar-la. Avui dia, és possible eliminar la catenària utilitzar altres solucions amb menys impacte paisatgístic», remarquen.

Diferents sistemes tecnològics sense catenària parcial o total estan en funcionament amb èxit a ciutats com Saragossa, Sevilla, Bordeus, Angers, Reims, Orleans, Tours, Rio de Janeiro, Istanbul, Dubai o Sydney, entre d'altres. Fins i tot, el nou tramvia de Barcelona que unirà Glòries i Verdaguer tampoc no té catenària.

A més de la catenària, a ARCA li preocupa el traçat del Molinar, «que obliga a construir una carretera alternativa»; o Can Pastilla, «que pot afectar la poca cosa que queda de paisatge rural en aquests llocs, amb afectació paisatgística als elements etnològics especials que contenen».

Altres preocupacions: Solvència econòmica, arbres i prioritat de vianants

ARCA considera que al tram de les Avingudes cal un respecte a l'arbrat existent i la integració del tramvia ha de prioritzar el màxim espai i seguretat per als vianants. També els preocupa la garantia de solvència econòmica per a afrontar-ho.

Per això, estudia aquestes qüestions i altres i les plantejarà a les al·legacions a presentar aquest mes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Mayol, fa dervers d'un any
Jo també vull agrair la feina d'ARCA. Allunyada de tota obsessió ideològica i lluitant pel patrimoni de tots.
Valoració:-6menosmas
Per Gràcies, fa dervers d'un any
Gràcies, ARCA.
Valoració:-3menosmas
Per P, fa dervers d'un any
Ja tardaven molt en sortir els d ARCA a posar tots els problemas que puguin a qualsevol projecte presentar per partits d esquerra. L ajuntament no ha de perder ni un segon escoltant a aquesta branca del PP que despres de SA feinada que varen Fer per conservar el monument als assassins del Baleares ens volen Fer creure que son demócratas. Arruix!!!
Valoració:2menosmas
Per Que callin, fa dervers d'un any
CARCA que se'n vagi a adorar l'adefessi de Sa Feixina. I que deixi de ficar cullera a on no li demanen.
No veuen que lluitant per salvar aquesta porqueria feixista, han tirat la seva reputació a l'excusat, i que ningú amb dos dits de front ja vol saber res de la seva associació?
Valoració:5menosmas
Per ergo, fa dervers d'un any
A los de ARCA, que en algunas ocasiones viven en el pais de Alicia, les preocupa la catenaria.
A mi, por puro sentido común, me preocupa la catenaria, los railes, el paso por el Molinar, más de lo mismo en el Coll d'en Rebassa etc. etc.
Resumiento: un nuevo trasto en superficie que no sirve para nada, salvo encabronar más el tráfico y eliminar aparcamientos. ¿Acaso el tema no se puede resolver con autobuses eficaces y eléctricos?. Con ellos no hay que gastar nada ni hacer nuevas infraestructuras. Ese dinero se piue emplear en cosas más necesarias.
Pero como Málaga, Cádiz, Cordoba o Motilla del Palancar tienen tranvías, Palma lo tiene que tener.
Nadie nos puede mojar la nariz.



Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente