algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

El Pi presenta una esmena a la totalitat als pressuposts del Consell de Mallorca

Xisca Mora: «No pot ser que les propostes que presentarem als pressuposts anteriors i que l’equip de govern ens va aprovar encara no s’hagin executat»

206603

El Pi-Proposta per les Illes Balears presenta una esmena a la totalitat als pressuposts del Consell Insular de Mallorca. La portaveu de la formació a la institució insular, Xisca Mora, ha assegurat que presenten aquesta esmena a la totalitat perquè «les propostes que férem als pressuposts anteriors i que foren aprovades per l’equip de govern encara no s’han executat i estam a punt d’acabar l’any».

A més, Mora ha assegurat que fins i tot hi ha departaments que no han executat la totalitat de les seves partides, la qual cosa consideren injustificable.«No pot ser que s’aprovin esmenes per arreglar carreteres com la de Llubí a Santa Margalida o la creació de la rotonda de Can Tunis a Son Ferriol, i a dia d’avui encara no s’ha fet res de res», diu Mora.«El Consell de Mallorca té, a dia d’avui, el pressupost més alt de la institució i no se solucionen els problemes de la gent. L’administració ha d’estar al servei de les persones no del titular fàcil», ha insistit Mora.

«Tot i això, estam disposats a retirar aquesta esmena a la totalitat si l’equip de govern es compromet a acceptar les nostres esmenes. Ja hem començat les converses amb el conseller insular d’hisenda, però no donam un xec en blanc». Per això, la formació continua preparant esmenes parcials, entre les quals destaquen una partida de 10 milions d’euros per expropiacions i/o adquisició d’hotels obsolets o de baixa qualitat, una partida de 5 milions d’euros per al finançament especial per a la millora d’establiments i habitatges vacacionals que prioritzin la sostenibilitat i la qualitat, i una partida de 8 milions d’euros per a la rehabilitació energètica dels edificis públics.

Aquestes són algunes de les 46 esmenes parcials per valor d’uns 80 milions d’euros (un import aproximat del qual es rebrà del Govern arran de l’aprovació de la llei de Consells Insulars) que la formació proposarà a l’equip de govern perquè les incloguin dins els pressuposts del 2023. A més, afirmen voler apostar també per incloure mesures per ajudar a l’emprenedoria i els joves, dues àrees que consideren oblidades pel Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Picodemonte, fa dervers d'un any
Ben FET. Canya al pacte
Valoració:0menosmas
Per Avís als navegants, fa dervers d'un any
Als ciutadàns sobiranistes, independentistes, nacionalistes i tegionalistes de centre haurien d'anar molt alerta amb El Pi i assegurar-se de les seves vertaderes intencions abans de votar-los.
Perque van directes contra el Pacte i en canvi no piulen per res, fent crítica de cap patit de la dreta, per grosa que l'hagin feta o dita. I aquesta actitut a molts ens posa en actitut de guarda, perque fa sospitar que en cas de necessitar-los la dreta per formar govern, aquests s'en anirien amb el PP malgrat també hi hagués VOX. I amb les esquerres qui sap quina la farien.
És que és sempre i a vegades se veu que ès senzillament per tirar cap enrrera tota la feina que s'ha fet.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente