muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Pi exigeix solucions efectives per a l'accés a l'habitatge

Tal com explica El Pi Palma en un comunicat, «el problema de l'accés a l'habitatge és una de les principals preocupacions dels ciutadans a Palma». L'augment de preus i la manca d'habitatge a disposició són greus problemes que l'equip de govern municipal no han solucionat després de 7 anys i mig al front del govern de Ciutat.

En aquest sentit, Josep Melià, president de la formació a Palma, ha destacat que «la prohibició del lloguer turístic havia de fer baixar els preus i posar més habitatge al mercat i no es va aconseguir. Ara volen establir un preu taxat el metre quadrat, una mesura que desincentivarà totalment als propietaris que, en altres circumstàncies, posarien el seu habitatge al mercat de lloguer».

Així, el que proposa El Pi en matèria d'accés a l'habitatge «mesures fiscals que alleugin la càrrega impositiva i garanties de recuperació de l'immoble per impagament són mesures que garantirien que hi hagués més habitatge disponible i el mateix mercat regularia el preu a la baixa» assegura Melià.

Carles Cabrera, vicepresident de la formació també a Palma, ha destacat que «Ciutat és una de les capitals amb menys habitatge públic construït, durant més de 3 anys han parlat de Son Busquets i encara no han posat ni la primera pedra. Per això exigim contundència en matèria d'accés a l'habitatge i així ho farà la formació quan sigui a l'Ajuntament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Cal evitar l’acumulació especulativa d'habitatges per part dels fons voltors, la banca i els grans tenidors. El primer habitatge pel fet de ser un dret constitucional, no ha de pagar IBI, el segon habitatge si que ha de pagar i a partir del tercer habitatge l'IBI ha de ser progressiu, fins el punt que els grans acaparadors d'habitatges buits (més de deu), es vegin forçats a posar-los en venda.
Valoració:1menosmas
Per Tal com raja !, fa dervers d'un any
Hi ha un partit que es diu de centre que s,ha retratat molt més amb la dreta que en un altre sentit. Qui és ?
Valoració:8menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Doncs mirin senyors del Pi, una idea, deixar de promocionar turísticament l'illa perquè no tot l'habitatge acabi en mans d'estrangers que són aquí 4 mesos l'any, o en mans de grans administradors de pisos turístics.
Valoració:10menosmas
Per més o mens, fa dervers d'un any
No faltan viviendas, sobra gente.
Si construimos más viviendas, vendrá más gente.
Y si viene más gente, todos viviremos peor.
Y seguirán faltando viviendas. Por lo tanto, pocas y más caras.
¿No dicen que sobran turistas?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente