algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

ARCA demana que es conservi el Monestir de Ses Jerònimes

L'Associació per la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha advertit que el Monestir de Ses Jerònimes és «un eslavó de la cadena de convents tancats que poden venir després», i ha demanat que es conservi aquest espai «amb usos adequats» i que tornin, «tan aviat com es pugui», les peces traslladades i l'arxiu propi del monestir.

ARCA ha considerat que tots els monestirs han de trobar la manera de mantenir-se amb els seus valors patrimonials «ben conservats», a través de la interacció entre la comunitat religiosa i la ciutadania i la seva representació institucional.

Així, han exemplificat alguns usos que poden tenir els convents, com tots aquells que no alteren ni destrueixen les seves característiques estructurals, que conserven els valors històrics i arquitectònics, i que permetin «entendre els usos del passat i convidin a ser visitats».

En aquest sentit, han fet referència a la sentència sobre la propietat del Monestir de Ses Jerònimes del 30 de juny d'enguany, que declara la propietat del monestir, església i annexos a favor de la Comunitat de Religioses Jerònimes.

«Manifestam l'esperança que ja estam a prop del final; el monestir tancat, com ha estat durant els darrers anys, no és el que necessita», han argumentat des d'ARCA.

Per tot això, han assenyalat la necessitat d'«unir forces» i que «com més aviat millor es doni vida a l'espai i tornin les peces artístiques traslladades, així com l'arxiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pesats!, fa dervers d'un any
Clar que el conservatan!
És que aquests d'ARCA no poden deixar de ficar el nas per tot, només per fer-se veure?
Valoració:1menosmas
Per Un Joan de tants, fa dervers d'un any
Eslavó es una baula o un habitant d'Eslavònia?
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente