cielo claro
  • Màx: 22.6°
  • Mín: 10.35°
17°

L'EMT permet pujar amb mascotes a totes les línies de la seva xarxa

Des d'aquest dilluns, dia de Sant Antoni, patró dels animals, es permet accedir amb mascotes a tots els busos de la xarxa de l'EMT Palma.

Així ho han anunciat el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, el tinent de batle de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, el gerent de l'EMT, Mateu Marcús, el director general de Benestar Animal, Nicolau Cañelles, i la presidenta de l'Associació Peluditos de Son Reus, Loretta Falasco.

Perpinyà ha destacat que aquesta és una actuació més «en el nostre objectiu de treballar pel benestar dels animals de Palma. El fet que puguin viatjar als busos de l'EMT Palma facilita els desplaçaments per lleure, atenció veterinària o qualsevol altre motiu i, a la vegada, facilita també l'ús del transport públic a totes aquelles persones que es volen desplaçar amb animals», ha dit Perpinyà.

Dalmau, per la seva banda, ha destacat que des d'avui al «100% de les línies podran viatjar les mascotes» i ha recordat que aquesta mesura és possible gràcies a la prova pilot que s'inicià la passada legislatura. «El civisme de tothom que acompanya animals ha demostrat que és compatible l'ús del transport públic amb l'acompanyament dels animals», ha dit. «Som la vuitena EMT d'Espanya que pren aquesta mesura a totes les línies i estam molt contents de poder-la anunciar avui», ha dit.

Amb aquesta mesura es dona compliment a l'acord de ple de novembre de 2019, que aprovà que durant el primer trimestre de 2022 totes les línies de la xarxa municipal de transport permetrien el viatge de mascotes.

Amb aquesta acció es consolida l'aposta de l'EMT Palma per fomentar el benestar animal i anar fent possible l'accés de mascotes als busos de forma gradual a tota la xarxa.

Cal recordar que la legislatura passada es permetia l'accés únicament a vuit línies que, el gener de 2020, passaren a ser un total de 16 línies i que, des d'avui, l'accés de mascotes està permès a la totalitat de la xarxa de l'EMT Palma.

En aquest sentit, Dalmau, s'ha mostrat satisfet per complir un compromís. «El gener de 2020 ampliaren aquesta mesura a un total de 16 línies i ara ha arribat el moment d'ampliar-ho a la totalitat de la xarxa», ha dit el regidor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.