cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

Palma, la ciutat d'Europa més accessible a entorns naturals segons la Comissió Europea

Palma ha rebut aquest divendres per part de la Comissió Europea la distinció com la ciutat d'Europa més accessible a entorns naturals com ara platges i parcs.

La final per a determinar el Premi a Ciutat Accessible 2022 s'ha celebrat aquest divendres i també hi optaven Hèlsinki (Finlàndia), Lovaina (Bèlgica), Luxemburg (Luxemburg), Porto (Portugal) i Barcelona.

La Comissió Europea ha distingit finalment Luxemburg com a ciutat més accessible, en general, Hèlsinki ha quedat en segon lloc i Barcelona ha rebut el tercer premi.

La tinenta de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, ha intervingut de manera telemàtica en la Conferència del Dia europeu de les persones amb discapacitat organitzada per la Comissió Europea juntament amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat després que Palma fos designada finalista.

Durant la seva intervenció Pastor ha destacat la importància d'integrar l'accessibilitat universal al disseny de parcs, jardins, voreres, edificis, aparcaments i altres infraestructures de la ciutat.

Pastor ha apuntat que es tracta de «pensar en la ciutat que es vol» des d'una perspectiva de l'empatia i inclusió perquè cap col·lectiu quedi exclòs per cap condició que limiti la seva mobilitat, les seves habilitats comunicatives i la seva capacitat d'interacció social o autonomia personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Palma no és més que un desastre, fa mes de 2 anys

Palma està feta un desastre.
Necessita neteja i vigilància, perque els vàndals no deixin el seu segell oiós a cada portal i a cada indret, aixì com que se multin als propietaris de mascotes, que quan les treuen a passejar no recullun els excrements que deixen aquests animals. I dels ciclistes i patinetistes que van per damunt de les aceres atropellant als vianants.
Si no arreglen tots aquests desastres, que per mor de la poblacio desmesurada que patin, se produeixen per centenars diaris, val més que no parlem de res, perque parlant de coses bones que només son veritat a mitges, se veuen encara més els desastres tercermundistes que la fan llerja i poc acollidora.
I a sobre, tampoc poden presumir de tenir accés als espais naturals des-de la ciutat. quan la realitat és que s'han destrossat boscos i muntanyes per fer finques de vivendes sense cap interés arquitectònic i cales i platges precioses, que estaven al peu de la mateixa ciutat, només per tenir amarraments per les barques i els iots i que tots aquests doblers que paguen els propietaris de les embarcacions els gaudesquin per Madrid i per altres ciutats de la Espanya bona...
Jo diria que la gent que no estima Mallorca i molt menys Palma esta massacrant la ciutat i l'importa un cogombre que sigui bruta, lletja, superpoblada, desangelada, amb pocs parcs i jardins, gairebé sense patrimoni històric-artístic perque se l'han carregat i sense oferta cultural.



Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente