algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Palma organitza actes durant tot el mes de novembre amb motiu del 25N

190369

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha presentat aquest divendres el programa d'actes que ha preparat el consistori amb motiu del 25 de novembre, el Dia Internacional contra les violències cap a les dones. En total es tracta de prop d'una vintena d'activitats entre les quals trobam propostes molt diverses i que tenen un pressupost total pròxim als 20.000 euros.

Les activitats del programa es fan en col·laboració amb els diferents espais joves de la ciutat, l'IB-Dona, l'equip Dinamo, la fundació Ires, l'agrupament Reina Constança del Moviment Escolta i Guiatge i l'Agrupament Nuredduna d'Escoltes i Guies de Mallorca.

El programa arrenca el pròxim dijous 11 al mòdul de dones de la presó amb un concert a càrrec de Toñi Requena i Mavic organitzat per l'IB-Dona.

L'acte central se celebrarà el pròxim dilluns, dia 8, al Centre social Flassaders amb la instal·lació interactiva 'De puertas para adentro', un muntatge que té per objectiu «la prevenció de la violència i la promoció del bon tracte».

Es faran també diades informatives als carrers de Palma, diferents xerrades i conferències al Centre social Flassaders els dies 23 i 29, una taula rodona sobre l'assetjament de les dones a la comunitat gamer, o dos tallers a l'espai Llevant, els dies 24 i 26.

També s'hi han preparat diversos passis de teatre al carrer 'Emma i el pinzell' a càrrec de Centimets Teatre, les funcions es faran diferents dies a la plaça del Tub, la plaça de Pere Garau i a l'Escorxador i la plaça dels Nins a s'Arenal. Els diferents espais joves de la ciutat disposaran, amb motiu del 25N, de racons tematitzats entre els dies 22 i 27 de novembre.

Segons ha explicat la regidora Sonia Vivas, les xifres «parlen d'un món terrible i malalt que exerceix sobre les dones una violència sistèmica i sistemàtica. És per això que des de l'Ajuntament volem posar el nostre granet d'arena organitzant un programa d'activitats que s'estenen durant tot el mes de novembre. El nostre objectiu és lluitar contra això i posar damunt la taula la immensa necessitat que hi ha en l'àmbit social perquè les institucions s'impliquin en la lluita contra les violències masclistes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.