muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Admesa a tràmit la demanda d'ARCA contra el projecte de Nuredduna

189665

Un Jutjat del Contenciós-Administratiu de Palma ha admès a tràmit un recurs presentat per l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) contra el projecte de Nuredduna que pretén dur a terme l'Ajuntament de Palma.

Segons ha informat ARCA, en el recurs al·leguen diversos motius que segons l'associació qüestionen la legalitat del projecte. En base a això, sol·liciten la nul·litat de l'actuació municipal.

Segons argumenta ARCA en el recurs, el projecte de reurbanització «contradiu l'interès general, per no complir amb el pla estratègic de Palma i el desenvolupament urbà sostenible, implicant també un desequilibri social i territorial».

També sosté que «s'incompleix el procediment de participació ciutadana en l'elaboració i aprovació del Projecte, la qual cosa vulnera la Constitució, la Llei autonòmica de règim local i el propi Reglament orgànic de Participació ciutadana de Palma de 2014. Tal com va afirmar la mateixa Defensora de la Ciutadania en la seva Recomanació 1/2021».

Igualment, la demanda manté que el projecte «infringeix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) vigent», perquè «és contrari al disseny de Cort a Nuredduna per a eliminar el transport públic d'aquest carrer»; i que «no compleix la normativa de patrimoni històric de l'Ajuntament mateix perquè s'intervé a la Plaça de les Columnes sense participació de l'òrgan tècnic especialitzat: la Comissió de Centre Històric i Catàleg».

Finalment, al·lega que el projecte «obvia la normativa de canvi climàtic balear» perquè «falta l'informe de perspectiva climàtica».

Des de l'entitat han matisat que per motius formals la demanda ha estat presentada en nom d'ARCA, però que se sustenta en els plantejaments de la campanya ciutadana 'Pere Garau, molt més que Nuredduna'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un vertader i quasi acrònim, fa mes de 2 anys

ARCA = Carca, Casta, i Caspa.

Valoració:3menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Tot el que vingui de ARCA m'escarrufa. Potser la gent de ARCA tinguin raó en algunes coses, però la defensa que fan del esperpèntic monument franquista de la Feixina no te perdó. La protecció judicial que han aconseguit de una obra insultant per a tota la gent que va patir repressió, tortura, exili ò mort per culpa del cop d'estat militar triomfant, els embruta tota la bona feina que puguin fer.



Valoració:5menosmas
Per ergo, fa mes de 2 anys

Se empezaron las obras, de forma rápida y casi casi de incognito, sobre el 10 o 12 de..... agosto. Queda dicho todo. Y si la justicia ordenara paralizar las obras ¿Qué?. ¿Quién daría la cara desde Cort?.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente