algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
11°

Palma oferirà cursos i formació digital inclusiva i gratuïta en diferents casals de barri

L'Ajuntament de Palma bonificarà fins al 100 per cent els tallers de caràcter social que es fan a determinats casals de barri durant el curs 2021-2022. La Junta de Govern va aprovar dimecres aquesta bonificació.

L'objectiu d'aquesta mesura és «facilitar recursos a la població per tal de millorar la seva inclusió dins el municipi i també la seva capacitat de relació entre els veïnats». «Aquest programa formatiu vol assolir la universalitat d'accés a recursos bàsics per a la ciutadania i trenca amb les desigualtats socials i econòmiques i oferir les mateixes oportunitats a tothom», han remarcat des de l'Ajuntament.

Es tracta d'activitats de diferent caire com són cursos de català i castellà per a persones estrangeres, tallers per a millorar les eines de recerca de feina i de realització de tràmits amb les administracions, i d'altres entorns a l'alfabetització digital. Aquestes activitats es realitzaran en els casals on s'observi major interès o necessitat de la població.

Durant els passats cursos es varen dur a terme en els casals de barri de Pere Garau i de Son Gotleu, i dins la nova programació es preveu que es puguin programar a altres casals.

Segons el regidor de l'àrea, Alberto Jarabo, «l'accés a les noves tecnologies és fonamental per a la inclusió social i la integració laboral. Des de Participació es treballa en aquesta direcció amb programes formatius i educatius gratuïts adreçats a ciutadans i ciutadanes de totes les edats».

Per tal de facilitar l'accés a les activitats dels casals els menors de 25 anys gaudiran d'un descompte del 10 per cent. Això suposa una novetat envers altres anys, en què només poden gaudir de la bonificació en les seves quotes els titulars del carnet jove.

Pel que fa a les activitats familiars, només haurà d'abonar les quotes els infants, ja que els seus progenitors o tutors no han de pagar la quota de l'activitat. També s'ha inclòs la bonificació del 100% a persones beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.