algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Truyol preveu una tardor «dramàtica» pel que fa a desnonaments

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, preveu una tardor «dramàtica» pel que fa a desnonaments, amb 48 llançaments amb data fixada per a aquest mes de setembre.

Així s'ha expressat en resposta a una pregunta dels mitjans durant una roda de premsa, en la qual ha alertat que els desnonaments que no es van executar en els primers mesos de l'any, a causa de la vigència del decret antidesnonaments estatal, es duran a terme igualment en els pròxims mesos.

Detalladament, l'Oficina antidesnonaments de Palma ha identificat almenys 198 desnonaments paralitzats per aquell decret, la vigència del qual va acabar a l'agost. Es tracta de casos que previsiblement es reactivaran, segons la regidora.

En qualsevol cas, l'Oficina elaborarà informes de vulnerabilitat per a remetre'ls als Jutjats que tramiten aquests procediments i intentarà d'impedir els desnonaments mitjançant mediació i negociació amb els propietaris.

Truyol ha denunciat que «ja fa un parell d'anys» que la majoria de bancs han «abandonat» els codis ètics adoptats en 2008, i «molt poques entitats encara respecten els lloguers socials que van fer fa uns anys». En l'Oficina antidesnonaments s'han trobat amb què molts contractes de lloguer social estan caducant «i el banc o els fons voltor propietaris en l'actualitat no volen renovar ni renegociar».

La regidora ha lamentat que encara que procuren exercir pressió, l'Ajuntament «està tot sòl» davant aquests desnonaments perquè no existeix «normativa que sancioni de manera contundent» als bancs i fons d'inversió. «No hi ha cap altra administració que estigui intervenint», ha protestat.

En aquesta línia, Truyol ha insistit que malgrat el treball de l'Oficina, necessiten «mesures supramunicipals». Entre elles ha esmentat una regulació dels preus dels lloguers i ha recordat que van defensar prorrogar fins al 31 de desembre, com a mínim, el decret estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.