muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Concentració de protesta per exigir l'abolició de les calesses de cavalls a Palma

Malgrat el progrés i l'evolució, en molts d'aspectes, dins la societat, en d'altres, però, es reflexa certa involució. Un exemple es pot trobar en el manteniment de les calesses de cavalls, especialment significatiu, pel seu elevat nombre, succeeix a Palma.

Fa molts anys que existeixen diferents moviments en defensa dels drets i el benestar dels animals. Fa molts d'anys que, un col·lectiu animalista, organitza concentracions de protesta contra la tracció dels cavalls. Aquest dissabte horabaixa, després de dos anys des de l'última, es varen concentrar davant el Palau de l'Almudaina, devora les escales de la Seu.

La presidenta de l'entitat ICA Animalista, organitzadora d'aquesta protesta, va parlar sobre el maltractament i les condicions dels cavalls, als assistents i als turistes presents en aquells moments. Aida Cortecero va informar que «els cavalls són comprats als escorxadors en mal estat, i a pujar les temperatures de l'asfaltat uns nou graus més que les ambientals, fa que els cavalls rebin més calor a les panxes i a les potes, i que això encara és pitjor per a ells. També que «quan els cavalls duen la llengua fora per un costat no és perquè estiguin panteixant o suant, sinó perquè tenen el múscul romput, per culpa de les frenades. I que això és una crueltat.»

També va plantejar: «altres alternatives a les calesses, pels turistes, com són els Segways, les bicicletes, els busos turístics...» Va afirmar que «tot són avantatges per tal d'acabar amb l'explotació dels cavalls. Que no és cert que l'aversió cap a les calesses sigui perquè els conductors són d'ètnia gitana, com aquests sostenen.»

Va demanar que «els turistes i els residents rebutgin el servei de les calesses que tan sols dóna beneficis a aquestes persones que són contràries a l'abolició de la tracció animal. Que, almenys es compleixin les ordenances vigents, que va prometre l'Ajuntament de Palma fa sis anys, fins que s'assoleix la llibertat dels cavalls. I que volen una ciutat més justa i més amigable amb els animals.»

Amb el clam de 'Stop Calesses', i la intervenció per part d'altres representants de col·lectius animalistes presents a la protesta es va donar per acabada la concentració de condemna per l'explotació animal a les calesses de cavalls.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Teresa marti, fa mes de 2 anys

Ya no tendría ni que tener que hacer manifestaciones, ni siquiera tendría q existir este tema. A que clase de persona le puede gustar este maltrato animal? No entiendo que se pueda permitir esto, sin sombra, sin agua, sin nada. Y los que llevan a los caballos, no se les ve nunca al sol con ellos.

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

Esto tiene que desaparecer, sin eliminar puestos de trabajo ni servicio al que se quiera pasear. Aparte de ser una actividad propia de siglos pasados, los animales con sus boñigas y demás evacuaciones dejan un pestazo desde Conquistador hasta La Seo. Además están sometidos a una actividad que no sabemos si les gusta.

Valoració:5menosmas
Per xisco, fa mes de 2 anys

Otra asociacion absurda que busca subvencion. Estos inutiles seguro que hace 200 años no querian que la gente fuese en caballos, carros, etc. Patetico

Valoració:-4menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Fer patir els animals demostra que l´animal més gros és
l´home!

Valoració:3menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 2 anys

Ja les han abolit?
Ah, no! Protesten per A l’abolició.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente