algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Més de 2.000 persones es manifesten a Palma per una llei estatal trans*

Ben Amics, l'entitat LGTBI de referència de les Illes Balears, ha convocat una manifestació pels drets de les persones trans sota el lema: 'Els drets humans no és negocien, es legislen: Llei trans integral ja!', que ha partit a les 19 h des de Plaça d'Espanya, a Palma, fins al Parc de la Mar.

L'entitat comptava amb una participació d'unes 500 persones que s'havien inscrit i confirmat la seva participació de forma prèvia, havent participat finalment més de 2.000 persones, sent tot un èxit la convocatòria de l'Orgull 2021.

Després de més d'un any de l'inici de la pandèmia, aquest 2021 el col·lectiu LGTBI torna a prendre els carrers per a reivindicar els drets de les persones trans*, amb qui la societat té un gran deute. «En un context en què es qüestionen els drets humans d'aquest col·lectiu tant des de la dreta com des de certs sectors denominats d'esquerres i feministes, el moviment LGTBI alça la veu i es planta contra els discursos d'odi», han explicat des de Ben Amics.

És per això que aquest 2021 s'ha recuperat la convocatòria de manifestació del 28 de juny, comptant amb l'adhesió del teixit social de les Illes Balears i amb el suport de més d'una quinzena d'entitats, sindicats i partits polítics que s'han sumat a aquesta convocatòria.

Aquest any, la manifestació ha canviat el seu recorregut tradicional per una versió més breu, però que ha permès que el recorregut de la marxa es realitzés per carrers amples per a assegurar que es complissin totes les mesures de seguretat establertes per l'organització.

Tatiana Casado, presidenta de Ben Amics afirma que aquesta manifestació «ha estat un autèntic èxit de convocatòria, hem treballat molt dur i hem aconseguit que més de 40 voluntàries acompanyin les més de 2.000 participants que s'han donat cita avui per defensar els drets de les persones trans*». Han destacat les absències de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma, Sonia Vivas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.