algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
20°

Organitzen una marxa per la llibertat del poble sahrauí al Castell de Bellver

184947

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) ha organizat una marxa simbòlica per la llibertat del poble sahrauí que tendrà lloc el 19 de juny al Castell de Bellver.

«Hem organitzat aquesta acció davant la impossibilitat d’unir-nos a la marxa estatal, que va començar el 18 de maig des de diferents comunitats autònomes per confluir a Madrid el 18 de juny de 2021, finalitzant totes les columnes de la marxa el matí del dia 19 amb una gran manifestació i la lectura del manifest», han remarcat.

A la marxa del Castell de Bellver es pot participar caminant o corrent. L’inici serà a les 11 hores a l’entrada principal de baix del bosc del Castell (carrer Camilo José Cela, 20) i culminarà a les 12 hores a l’esplanada del del Castell (junt l'aparcament de cotxes).

«A l’arribada ens acompanyaran Tambors per la Pau ,es llegirà un manifest de suport a la causa sahrauí i per tancar l’acte Marian Lush i els alumnes de cant de l'escola The Royal Factory Dance Academy ens oferiran una actuació. Cal destacar que es respectaran les mesures de seguretat i higiene en tot moment», han destacat.

«S’ha convocat arreu de l'Estat espanyol amb l’objectiu de reivindicar i fer visible la lluita del poble sahrauí i, d’aquesta manera, conscienciar la ciutadania de la situació d’emergència que viu aquesta població. Una situació que s’ha agreujat amb el reinici de la guerra al Sàhara Occidental, provocada per la ruptura de l’alto el foc per part de Marroc el passat 13 de novembre de 2020 a la bretxa il·legal del Guerguerat i la consegüent declaració de l’estat de guerra per part del Front Polisario. A més, és molt preocupant la intensificació de les agressions perpetrades per les forces d’ocupació marroquines contra els i les sahrauís dels Territoris Ocupats durant els darrers mesos», han explicat des de l'Associació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.