cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Cessen els dos coordinadors de torn de la Policia Local de Palma per la polèmica festa a la caserna de Sant Ferran

La regidora de Seguretat Ciutadana i primera tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Joana Adrover, junt amb el cap de la Policia Local de Palma, José Luis Carque, han donat part aquest dimarts de les novetats relacionades amb els fets ocorreguts el dia 13 d'abril a la caserna de Sant Ferran quan «un grup de persones va acomiadar un company que realitzava el seu darrer servei per jubilació».

Cal recordar que diversos mitjans de comunicació han acreditat que entre els assistents hi havia els agents Rafel Puigrós, Alberto Juan Llaneras i Carlos Vallecillo. Puigrós i Llaneras varen ser condemnats pel cas de coaccions i homofòbia contra Sonia Vivas. El primer a tres anys i cinc mesos de presó i el segon a un any i tres mesos de presó. Carlos Vallecillo també va ser condemnat a un any de presó per girar la càmera quan s’estava enregistrant l’agressió a un detengut al 2015.

La regidora ha explicat que des del primer moment que es varen conèixer els fets, es va ordenar una investigació interna, un procediment d'informació reservada, sobre els mateixos per aclarir què havia passat realment i, si escau, depurar responsabilitats.

Tal com ha dit, després de la investigació d'aquests dies per part d'Assumptes Interns de la Policia Local de Palma es constata que «dimarts 13 un grup de persones va acomiadar un company que realitzava el seu darrer servei per jubilació, aprofitant el sopar habitual que es fa l'hora habitual del descans durant el servei del torn».

També s'ha constatat que «no es va superar l'aforament màxim permès en seguiment de la normativa sanitària de la sala menjador que té una capacitat màxima de 20 persones». Així mateix, també s'ha constatat que varen accedir al recinte persones alienes al servei i que varen romandre més enllà del toc de queda de les 22.00 hores fora dels seus domicilis.

Això suposa haver incomplert la normativa sanitària i no respectar el Pla de Contingència de la Policia Local que té com a objectiu diari minimitzar els contagis per a poder complir amb el servei a la ciutadania.

Així mateix, des de Cort han explicat que resulten uns fets «que fan un mal servei a la institució de la Policia Local de Palma, a la confiança dels ciutadans i suposa un dany injust a la imatge del cos».

Tot això, suposa constatar indicis d'irregularitats i s'han pres les següents mesures:

· Acord cautelar per rellevar com a coordinadors de torn els dos principals responsables de torn d'horabaixa i nit. Aquesta mesura és efectiva des d'aquest dilluns.

· Després de la investigació interna, hi ha indicis de possibles irregularitats i per tant es demana l'obertura d'un expedient a la Conselleria d'Interior. Amb ell s'iniciarà un procediment disciplinari per a establir si hi va haver infraccions o no i prendre les mesures que pertoquin.

· Aixecar les corresponents propostes de sanció (actes) a les persones que hagin incomplert la normativa Covid. En aquest cas, per saltar-se el toc de queda.

Així mateix, ha dit que tant la Regidoria com l'Ajuntament de Palma manté la seva «confiança» en la Policia Local de Palma. «Les accions d'uns pocs, que es poden comptar amb els dits de les mans, no representen el gruix dels integrants del cos», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.