algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Cort presenta un servei d'informació i assessorament per a joves Lgtbi de Palma

La regidora de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous el programa Joventut i Atenció a les Sexualitats (JASE), un servei posat en marxa des de la seva àrea que està dirigit específicament a la comunitat de joves Lgtbi.

Segons han explicat des de Cort, aquesta iniciativa, que serà gestionada pel Centre d'Informació i Assessorament de Palmajove, té per objecte oferir un espai multidisciplinari al col·lectiu Lgtbi jove de la ciutat.

Entre els serveis que s'oferiran destaquen l'assessoria jurídica especialitzada en temes d'associacionisme, informació i assessorament en ajudes públiques o subvencions per a projectes dirigits a la consecució de la igualtat real i efectiva de les persones Lgtbi i l'orientació jurídica davant delictes de discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, així com situacions vexatòries i humiliants a causa de la identitat Lgtbi.

També s'oferirà assessorament en altres qüestions com els tràmits necessaris per a constituir-se com a parella de fet o matrimoni igualitari. Així mateix, es donarà psicològic puntual i especialitzat en orientació en diversitats sexuals i de gènere, es fomentaran les actituds que impliquin les relacions de parella sana, i es promourà una sexualitat responsable, per a prevenir infeccions de transmissió sexual o genital.

La regidora Sonia Vivas ha traslladat la necessitat que les institucions prenguin consciència de la responsabilitat que tenen sobre temes especialment sensibles com és la lluita contra la lgtbifobia.

Amb aquest servei, han afegit, es posarà també a l'abast de la joventut de Palma un Centre de Documentació Lgtbi que estarà integrat per una biblioteca especialitzada en aquesta temàtica, i on es recolliran els estudis de referència que es publiquin tant des de l'àmbit de l'administració pública com des de les diferents entitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nuria Martínez, fa mes de 2 anys

Servei per a joves LGTBI



Vull plantejar un dubte que em fa reflexionar sobre l’adequació d'aquest nou servei.



La Cort ha prestat un nou servei d’informació i assessorament per a joves LGTBI. En aquest servei informan informen sobre temes jurídics, ajudes i subvencions i ajuda sexual i psicològica.



D’una banda sempre està bé tenir nous serveis per rebre ajuda de qualitat, sobretot en temes d'interès, com ara, les necessitats de se persones LGTBI.



D’una altra banda les persones d’aquest col·lectiu haurien de poder accedir a serveis sense haver d’especificar això. Jo considero que aquest comportament també es pot interpretar com discriminació a aquestes persones.



Aquí es planteja la meva pregunta, és més adequat un servei específic i especialitzat en el tema però discriminador, o un servei que pugui proporciona tot tipus d’informació, és a dir, de tot a tots.



Nuria Martínez
Marratxí, Mallorca

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente