nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Veïnats de Pere Garau critiquen que Nuredduna no consti entre les àrees prioritàries de desenvolupament urbà

Associacions de veïnats i comerciants de Pere Garau han considerat aquest dijous que el projecte de conversió en zona de vianants del carrer Nuredduna «incompleix» el Pla Estratègic de Desenvolupament de Palma, que estableix com a àrea prioritària de desenvolupament urbà els carrers Faust Morell, Capità Vila, Reis Catòlics i Metge Josep Darder.

Segons ha explicat 'Pere Garau, molt més que Nuredduna', es varen triar aquestes zones com a prioritàries perquè són de les «més vulnerables» del barri, un fet que la plataforma ha qualificat de «justícia retributiva», perquè defensa que les subvencions públiques haurien de destinar-se als espais que registrin un major dèficit de serveis i una menor renda.

En aquest sentit, ha assegurat que Nuredduna està «totalment» fora de l'àrea prioritària de desenvolupament urbà i ha subratllat que és la zona més afavorida de la capital, perquè, a l'ésser la més pròxima al centre de Palma, és la que registra major renda per capita, mentre que la menys afavorida és la del costat de Son Gotleu.

Aquesta agrupació, formada per Flipau amb Pere Garau, l'Associació de Comerciants del Mercat de Pere Garau i l'Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA), ha fet arribar aquesta argumentació als partits que governen a l'Ajuntament de Palma, per a «demostrar la impossibilitat i els efectes negatius del projecte que volen imposar» a Nuredduna.

«Resulta inexplicable que un ajuntament governat per tres partits d'esquerres anunciï una inversió de tres milions d'euros, per primera vegada en deu anys, en Pere Garau, justament el lloc més afavorit econòmicament», ha manifestat la plataforma ciutadana.

En aquesta mateixa línia, ha precisat que la renda mitjana anual per habitant en la zona de Nuredduna és d'entre 12.144 i 11.239 euros nets, segons dades publicades en 2017 per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), mentre que la de la zona del Mercat, situada a l'àrea prioritària d'intervenció del Pla Estratègic és d'entre 9.784 i 8.458 euros.

És per això que creuen que la intervenció a Nuredduna no s'ha programat amb l'objectiu d'equilibrar les desigualtats entre les diferents zones de Palma», sinó que «generarà més polarització i, fins i tot, segregació espacial i social» entre els barris, així com gentrificació.

Una vegada més, la plataforma ha fet una crida a la rectificació, perquè creu que el Consistori «no pot caure en tantes incongruència» a l'hora de gestionar aquesta inversió. «No permet la participació ciutadana, perjudica el transport públic, afavoreix la gentrificació i no compleix el Pla Estratègic», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.