algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Hila paralitza el canvi de noms de carrers a Palma i sol·licita una reunió urgent amb el Govern per a revisar el cens

El batle de Palma, José Hila, ha paralitzat el canvi de noms de carrers impulsat per a suprimir al·lusions franquistes i ha sol·licitat una reunió urgent amb el Govern per a revisar el cens elaborat per una comissió d'experts, ja que és el que obliga el consistori a modificar els noms.

Així ho ha anunciat Hila durant un acte públic aquest divendres a Palma. Precisament, al matí estava previst el canvi del carrer Toledo, un dels que havia suscitat polèmica, i finalment no s'ha modificat.

Ara, l'Ajuntament queda a l'espera de reunir-se amb el Govern per a sol·licitar que la comissió revisi el cens i confirmi que s'han de canviar els noms. Fins aquest divendres s'havien modificat els noms de l'avinguda Joan March i els carrers Brunete, Alfambra i els dels almiralls Cervera, Gravina i Churruca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Si ja s'havia aconseguit amb en Joan March "Verga" no té molt de sentit aturar-se

Valoració:0menosmas
Per Inútils, fa mes de 3 anys

Inútils!

Valoració:5menosmas
Per P, fa mes de 3 anys

No entenc com aquest govern es deixa intimidar d'aquesta manera per la dreta fascista.
Ja estava decidit, no canvieu res de res. En tot cas, ampliau els noms a canviar.

Valoració:12menosmas
Per Lur, fa mes de 3 anys

Han insultat a tots els toledans, què no son franquistes ni res paregut. M’agrada que ara aturen y ho pensen millor.

Valoració:-12menosmas
Per un bon embull, fa mes de 3 anys

Qualsevol personatge que es vinculi amb un acte de violencia o batalleta, per mor que defensi una pàtria molt volguda, hauria de retirar-se dels carrers. Les batalles, les victòries i les derrotes no haurien de merèixer cap plaça ni carrer, epl fet de lligar-se un episodi de confrontaió amb altres ètnies o nacionas. Els carrers vinculats a persones haurien de ser només dedicats a artistes, pintors, escriptors, poetes, científiques, doctors, actrius, actors, emprenedores,.botànics, fotògrafs, La vida ens depara molts d'anys i segles per endavant.. De tant en tant, altres noves persons il·lustres haurien de poder substituir persones del passat. Perquè estic convençut que de científiques, poetes, fotògrafs, informàtics, pintors i emprenedors n'hi haurà de molt bons les properes dècades i hauríem d'anar reservant carrers a ells. Si no s'aposta per canviar-los, o bé, les generacions futures no mereixeran cap espai on ser commemorats, o si optam per commemorar-los, haurem d'encimentar tota l'illa per trobar nous carrers per e ells. La vida és evolució. La vida és canvi.

Valoració:7menosmas
Per Mal fet, fa mes de 3 anys

Mal fet. Als fatxes ni aigua.

Valoració:14menosmas
Per Marc, fa mes de 3 anys

Guillem o Inca, llumeneres que deveu tenir dins el cap la llista dels noms que han de figurar en els nomenclàtors, podeu dir-me què faríeu amb personatges com Llorenç Riber, Miquel Forteza, Maria Antònia Salvà, Llorenç Villalonga, Miquel Dolç, Jaume Mir o Miquel Àngel Riera -regidor franquista-, per posar uns exemples?

Valoració:-5menosmas
Per guillem, fa mes de 3 anys

S'han de retirar tots els noms de places i carrers que ofenen a pobles, nacions i col·lectius de persones, també els que fan referència a dictadures, guerres de conquesta i ocupació colonial. No ha de quedar cap nom a la via pública que justifiqui la vulneració dels drets humans.

Valoració:18menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Vaya panda de indigentes intelectuales de poca monta.

Valoració:-7menosmas
Per inca, fa mes de 3 anys

Ha bastat que el cunyat major del regne, el sr. Perez Reverte fes quatre comentaris per twitter perquè el senyor Hila s'hagi acoquinat. Quina guarda de mèns que ens governen!

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente