nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.51°
11°

El GOB adverteix que l'hotel Formentor podria incomplir la normativa urbanística vigent

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha advertit que la llicència per a la reforma de l'Hotel Formentor concedida per l'Ajuntament de Pollença podria incomplir la normativa vigent perquè està en sòl urbà i per a concedir una llicència d'obres en sòl urbà és un «requisit imprescindible» que els terrenys tenguin la condició de solar.

Segons han assenyalat, el PGOU de Pollença aprovat en 1990, declarava com a sòl urbà, pel seu grau de consolidació de l'edificació, uns terrenys provinents d'una antiga parcel·lació realitzada sense cap mena d'ordenament urbanístic.

Mitjançant el PGOU s'ordenava urbanísticament la zona i s'obligava a tot el sector a la redacció, aprovació i execució d'un projecte d'urbanització i dotació de serveis amb la finalitat de complir amb els requisits obligatoris de tot sòl urbà.

Segons la norma 107 del PGOU, han afegit, la condició de solar només s'adquireix si es disposa d'accessos rodats, vorera i vorada, xarxa d'energia elèctrica, xarxa d'evacuació d'aigües residuals i xarxa de distribució d'aigua potable.

Segons el que es preveu per al sector urbà de Formentor, han apuntat, conformat per un sol polígon d'actuació, els propietaris de parcel·les han de cedir tots els terrenys de cessió obligatòria a l'ajuntament perquè aquest pugui fer la dotació de serveis.

En aquest sentit, han ressaltat que l'atorgament d'una llicència a un projecte bàsic per a una reforma integral de l'hotel és «totalment contrària» a l'ordenament urbanístic de Formentor contemplat en el PGOU, perquè mentre tots els propietaris del sector urbà de Formentor no fan les cessions a les quals estan obligats, l'Ajuntament de Pollença no podrà aprovar ni executar les obres d'urbanització i dotació de serveis obligatòria.

Cal recordar que Barceló Hotel Group va anunciar aquest dimarts la venda de l'hotel Formentor al fons d'inversió Emin Capital per 165 milions d'euros, després de materialitzar-se l'opció de compra pactada en 2019.

Segons va informar el grup, l'operació inclou la venda de la finca de 1.200 hectàrees en el municipi mallorquí de Pollença on se situa l'històric hotel, així com una vinya i un vedat de caça. Després de la compra, Emin Capital escometrà al costat de la cadena hotelera canadenca Four Seasons una profunda reforma, que ja compta amb el permís de l'Ajuntament de Pollença, i que té previst un termini d'execució de dos anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cosme, fa mes de 3 anys

Hi sobra "vigent", però ja se sap que tothom redactat com pot.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente