algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Cort organitza una desena d'activitats en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

L'Ajuntament de Palma ha organitzat 10 activitats, que inclouen conferències i projeccions, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que té lloc el 25 de novembre.

En concret, aquesta iniciativa, les activitats de la qual també es podran seguir per Internet, ofereix tres conferències, dues jornades temàtiques, una lectura poètica, la projecció d'un curtmetratge i una obra teatral de Towanda Rebels, ha precisat aquest dimecres el Consistori en una nota de premsa.

La primera activitat, la conferència 'Si lo cuentas te revientan: violencia contra el relato de las mujeres', que serà impartida per la periodista Cristina Fallarás, tendrà lloc aquest divendres, a les 16.30 hores, en el Centre Flassaders de Palma, espai que acollirà totes les activitats d'aquest projecte, excepte l'obra de teatre i les jornada temàtica de la 'Setmana Violeta'.

El 13 de novembre a les 16.30 hores, la periodista Virginia Pérez oferirà una conferència sobre 'Periodisme amb perspectiva de gènere'; dia 20 a les 17.30 hores es projectarà el curtmetratge 'Ingràvida'; dia 25 a les 09.00 hores l'especialista en noves tecnologies Patricia Martínez parlarà, en una conferència 'online', sobre la 'Ciberviolencia de gènere', i dia 26 a les 16.30 hores, el jutge Joaquim Bosch participarà en la xerrada 'Violències masclistes des d'una perspectiva jurídica'.

D'altra banda, el 28 a les 11.00 hores, diverses escriptores africanes realitzaran una lectura poètica sobre violències masclistes, i el 4 de desembre, a les 20.00 hores, en el Teatre Catalina Valls, el grup Towanda Rebels interpretarà l'obra de teatre 'Sexy Toy, la rebel·lió de les nines'.

Pel que fa a les jornades temàtiques, el 16, 23 i 30 de novembre, a les 17.30 hores, també en el Centre Flassaders, tindrà lloc un cicle sobre tràfic i prostitució, i del 18 al 25 del mateix mes, durant la 'Setmana Violeta', s'oferiran en els Espais Joves de Palma activitats en el marc de la iniciativa '#elcontrolnoesamor'.

La regidor de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi, Sonia Vivas, ha lamentat que Palma suma enguany una xifres «insòlites», amb tres dones assassinades, per la qual cosa considera que «aquest 25N és més important que mai», perquè considera que, malgrat la pandèmia del coronavirus, «no es pot perdre el sentiment de col·lectivitat».

Així, la regidora ha manifestat que és necessari reforçar les xarxes que el Consistori ha creat, «des del feminisme, per a erradicar aquesta violència estructural contra les dones». Per a assistir a aquestes activitats, serà imprescindible sol·licitar inscripcions prèvies, que es podran realitzar a través del correu justiciasocial@palma.cat i de les pàgines web www.espaisjoves.cat i www.flassaders.org.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.