muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Les obres del mur de Cala Gamba finalitzaran d'aquí a tres setmanes

Les obres de reparació del mur de Cala Gamba acabaran d'aquí a tres setmanes, després de la col·locació de les rajoles i les últimes rematades, segons ha informat aquest dijous l'Ajuntament de Palma.

El batle de Palma José Hila i la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, han visitat aquest dijous les obres «que estan pràcticament acabades». Hila ha afirmat que el passeig de Cala Gamba necessitava una millora perquè es trobava en una «situació complexa» des de feia anys i que podia implicar «un problema de seguretat».

El primer edil ha explicat que es tracta d'una actuació que «no li corresponia a l'Ajuntament però que s'ha prioritzat per a solucionar el problema». El batle ha destacat que l'actuació ha generat 15 llocs de treball.

Amb aquesta obra s'ha solucionat un «problema històric», ja que aquest mur va quedar en mal estat a la fi de 2017 pels efectes d'un temporal i s'havia anat «degradant de manera progressiva».

Reforma de 100 metres del mur

En concret, segons han assenyalat, s'han invertit un total de 184.993 euros per a refer 100 metres de murs i reposar circuits d'enllumenat.

Segons han indicat, ha estat una «intervenció complexa», adjudicada a l'empresa Aglomsa, ja que s'ha executat en part en domini marítim i afectava canonades i circuits.

En total han treballat en aquesta obra 15 persones, 11 procedents de la contracta d'aglomerats de l'àrea d'Infraestructures i quatre operaris nous per a poder executar l'obra i dur a terme el tractament de residus.

La reparació d'aquest mur ha requerit a més un permís de Demarcació de Costes i el vistiplau de Capitania Marítima perquè una part es realitzava al domini marítim i això ha suposat la contractació d'elements específics per a recollir residus en la mar.

Segons han detallat, la integritat de la reparació s'ha realitzat durant l'estat d'alarma i s'han complert totes les mesures de seguretat aplicables a les obres d'acord amb la normativa vigent i, en concret, també a tot allò que fa referència a la retirada de canonades que puguin requerir tractament específic i els protocols de prevenció de la Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.