algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Cort anuncia un segon paquet de mesures contra la crisi, dotat amb 5,7 milions d'euros

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimecres un segon paquet de mesures econòmiques per a fer front a la crisi derivada del coronavirus dotat amb 5,7 milions d'euros destinats, d'una banda, al «reforç de les polítiques socials» i, per un altre, a la «reactivació del teixit econòmic».

Així ho ha anunciat el batle de Palma, Jose Hila, que ha comparegut en roda de premsa al costat dels portaveus i representants dels partits en l'equip de govern Francisco Ducrós (PSIB), Alberto Jarabo (Podemos) i Antoni Noguera (MÉS per Palma).

Hila ha desgranat aquesta nova dotació que és la suma, d'una banda, de 3,7 milions d'euros procedents del Fons de Contingència previst per a emergències i dels 2 milions d'euros rebuts del Govern i del Consell de Mallorca per a impulsar polítiques socials davant una crisi que «ja no és només sanitària, sinó també econòmica i social».

Dels 3,7 milions del Fons de Contingència, el batle de Palma, ha explicat que 700.000 euros aniran destinats al reforç dels serveis socials i, especialment, a l'atenció a les víctimes de la violència masclista; i la resta, tres milions, a mesures per a «la reactivació econòmica».

D'aquesta manera, el primer edil ha anunciat l'exempció de la taxa d'ocupació de via pública de terrasses de bars i restaurants fins al 31 de desembre, la qual cosa suposa 1,6 milions d'euros; així com l'habilitació d'un milió d'euros per a ajudes al comerç, que la Mesa del Comerç i els agents implicats hauran de decidir com aplicar.

Així mateix, 100.000 euros es destinaran a l'exempció de la taxa de quioscos i de filmació, i 300.000 euros es destinaran a la promoció turística de Palma i Platja de Palma, amb l'objectiu que no es freni aquest mercat.

En aquesta línia, Hila, ha assenyalat la intenció del Consistori «d'accelerar els pagaments a proveïdors i garantir els llocs de treball públics». D'altra banda, els 360.000 euros aportats pel Govern i els 1,6 milions d'euros aportats pel Consell de Mallorca es destinaran al reforç de les polítiques socials, amb especial atenció a les dones víctimes de violència de gènere.

Hila ha destacat que després del primer paquet de mesures llançat fa dues setmanes i dotat amb cinc milions d'euros, l'Ajuntament de Palma destinarà entre març i abril més de 10 milions d'euros a mesures socials i de reactivació econòmica per a frenar la crisi del coronavirus.

El batle de Palma ha explicat que les noves mesures ja s'han avançat a la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; al president de Pimem i al seu gerent, Jordi Mora i Gustavo de Vicente, respectivament; al secretari general d'UGT, Alejandro Texias; i al secreteri general de CCOO, José Luis García. Les mesures també s'han explicat a l'oposició per telèfon.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.