nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

Cort reclama «urgència» en l'acord per a regular l'arribada de creuers a Palma

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assistit aquest dimecres al Consell d'Administració d'Autoritat Portuària de les Balears (APB) i ha reclamat «urgència» en l'acord per a regular l'arribada de creuers a Palma.

El Govern ha sol·licitat a l'APB que aplicació una moratòria de noves llicències d'arribada de creuers en el port de la capital mallorquina a l'espera d'arribar a un acord amb el Govern i el sector per a limitar el número aquests. Truyol ha considerat «necessària» aquesta iniciativa, si bé ha instat a les parts a acordar amb urgència una regulació. «La declaració d'emergència climàtica afecta a la nostra ciutat en molts aspectes i un d'ells és la pressió humana i ambiental que suporta i que els creuers generen», ha explicat.

«La moratòria permetrà treballar amb un acord entre les parts, és important que els contractes amb les navilieres s'ajustin als paràmetres de protecció mediambiental i permetin disminuir la pressió», ha explicat. A més, la regidora ha proposat que les institucions implicades estudiïn la possibilitat de crear una Àrea de Control d'Emissions (ECA) en la Mar Mediterrània, tal com proposa l'entitat Aliança Mar Blava. «Aquesta àrea de control permetria limitar la contaminació de l'aire produïda pels vaixells, i aplicar estàndards més estrictes sobre les emissions per a garantir l'equilibri entre la sostenibilitat del sector marítim i la protecció ambiental i social de les poblacions costaneres del Mediterrani», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crema, d´urgent!, fa mes de 4 anys

Aquesta gent es fa rica a costa d´empobrir els mallorquins

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente