cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

La Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma convoca la primera mobilització el Dia de les Illes Balears

La Plataforma contra l'ampliació de l'aeroport de Palma ha anunciat aquest divendres la convocatòria de la primera mobilització contra l'ampliació de l'aeroport de Palma, que tendrà lloc el Dia de les Illes Balears, davant de la Delegació del Govern espanyol a les 17 hores.

En una roda de premsa, representants de la Plataforma, a la seu del GOB, han assegurat que la seva petició és la «retirada de el projecte» d'Aena i, a més, han rebutjat l'actuació de la Comissió Balear de Medi Ambient de no votar l'informe desfavorable a l'avaluació ambiental de l'ampliació.

«La Comissió ha accedit a les demandes d'Aena de retirar el punt de votar l'informe», ha assegurat el portaveu de la Plataforma, Gaspar Alomar. Davant d'això, el representant ha exigit «fermesa» al Govern per a «rebutjar de manera inequívoca» l'actual projecte d'ampliació de Son Sant Joan.

A el mateix temps, ha demanat a l'executiu que «no es conformi amb un probable anunci» per part d'Aena de facilitar l'arribada del tramvia a l'Aeroport i d'elevar el consum energètic de Son Sant Joan amb energies renovables. «Encara que són mesures necessàries, no poden ser moneda de canvi per a empassar-nos les obres», ha remarcat.

En aquest sentit, Alomar ha recordat que ja els partits del Pacte al Govern, PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca, han presentat una Proposició no de Llei (PNL) al Parlament per a demanar que la Cambra rebutgi el projecte de l'Aeroport i, així mateix, reclamar a AENA «més responsabilitat» amb l'entorn econòmic i natural on opera.

«No pot ser que la gestió directa de Son Sant Joan estigui a Madrid», ha dit el portaveu de la Plataforma, per a continuació reclamar un «canvi de model econòmic» a les Illes, «ja que l'actual, basat en un turisme de sol i platja, ha presentat símptomes d'esgotament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 4 anys

Si es fan gaires ampliacions més, aviat, Mallorca semblarà una gran patera.

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Cal créixer negativament i minvar es nostres aeroports

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente