algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Cort imposa quatre tancaments cautelars a locals d'oci per incompliment de l'horari

L'Ajuntament de Palma ha imposat en aquest mes de setembre quatre sancions de tancament cautelar a establiments d'oci per l'incompliment reiterat de l'Ordenança de regulació d'horaris d'obertura (Oreho) en obrir el local abans del permès, tancar-ho més tard o per excés de soroll.

Així ho han explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, i la de Sanitat i Consum, Antònia Martín, qui han detallat que actualment s'estan tramitant 86 expedients per incompliment d'aquesta ordenança.

Martín ha indicat que des del 2013 s'havia sancionat als establiments exclusivament amb quanties econòmiques. Ara, per a aquells locals que no compleixen de manera reiterada la normativa s'imposa, de manera preventiva, el tancament del local durant diversos dies.

Per la seva banda, Pastor ha detallat que els tancaments corresponen a locals nocturns situats a Gomila, la Soledad, Plaça Serralta i es Jonquet. Tots ells havien estat sancionats econòmicament amb anterioritat però havien reincidit en les infraccions.

Per aquest motiu, els quatre establiments han estat clausurats durant tres dies, de dilluns a dimecres, en aquest mes de setembre. Aquests tancaments cautelars es descomptaran de la sanció final una vegada sigui ferma la via administrativa.

Si malgrat veure estat sancionats amb un tancament de dilluns a dimecres els locals segueixen incomplint l'ordenança, està contemplat un segon tancament cautelar de dijous a dissabte i un tercer durant tota la setmana.

La Patrulla Verda de la Policia Local ha aixecat en l'últim any un total de 114 actes per infringir la Oreho. D'ells, ja s'han iniciat 86 expedients i s'han sancionat amb tancament cautelar a quatre.

La normativa estableix també sancions econòmiques per als establiments d'entre 150 i 300 euros en faltes lleus, de 300 a 1.200 euros per a faltes greus i d'1.200 a 1.800 euros per les molt greus.

Tant la regidora de Seguretat Ciutadana com la de Sanitat i Cosum han incidit en la necessitat d'augmentar les seves plantilles per poder donar resposta a totes les queixes per sorolls i incompliment d'horaris que reben.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Què surt de barato delinquir en aquesta ciutat!, fa mes de 5 anys

Què surt de barato delinquir en aquesta ciutat! Sobretot si ets un "mpresari" com se diu eufemísticament a aquells que obren pasant de tot. Me crida molt l'atenció que al barri de Sa LLotja no hagin agafat cap local incomplint amb l'horari perquè allò que respecte per exemple a l'ocupació de terrasses, si volgueren l'ajuntament tindria un filò de multes. De totes formes els foten una multeta testimonial i ja està! Els citadans som víctimes de la premisa que vivim del turisme. És un xec en blanc per a qualsevol restaurador. Quin fàstic!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente