algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

Exposicions, visites i activitats acolliran aquest dissabte la Nit de l’Art

152105

El centre de Palma acollirà un any més aquest dissabte, 22 de setembre, la celebració de la tradicional 'Nit de l'Art', una nit en què la cultura es converteix en protagonista principal i en la qual participen galeries, museus i institucions .

El Govern, a través de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, se suma al ventall d'activitats programades amb la producció de l'exposició 'Els secrets de la muntanya', d‘Horacio Sapere, al Museu de Mallorca.

L'exposició s'inaugurarà el dissabte a les 21.00 hores durant la celebració de la 'Nit de l'Art' de Palma i amb l'espectacle musical i sensorial 'Tel·lúric', a càrrec del compositor Miquel Àngel Aguiló. Per la seva banda, l'Institut d'Estudis Balears (IEB), juntament amb l'Institut Ramon Llull, col·laborarà amb un programa de convidats professionals del món de les arts internacionals.

Els convidats d'aquest any són Giovanni Scarzella i Camilla Previ, membres del Club GameC, una associació de col·leccionistes vinculats a la Galeria d'Art Modern i Contemporani de Bèrgam; Simona Gavioli, comidaria independent i directora de la fira d'art contemporània Setup; Umberto Luppi, director d'Labs Gallery a Bolonya i Cecilia Widenheim, directora de l'Moderna Museets de Malmö (Suècia).

El Parlament tornarà a obrir als ciutadans durant la present edició de la 'Nit de l'Art', amb una jornada de portes obertes des de les 19.00 fins a les 00.00 hores, on es podrà visitar l'edifici i contemplar les obres d'art de les seves sales principals.

En el marc d'aquestes visites, els assistents podran gaudir de representacions de l'obra de Carlos Garrido, 'Les illes màgiques', interpretada per l'actor Joan Bibiloni amb la música de Mariona Forteza.

Museus i centres culturals 

D'altra banda, el Casal Solleric, que espera prop de 7.000 visitants, acollirà les exposicions 'Cànon', de l'artista Mateo Maté, 'Oli' de Mònica Fuster i 'Tots els Canvis que S'HAN desat', de Pau Waelder.

Un altre dels museus que en cada edició rep una gran afluència de públic és el d'Es Baluard, que per a aquest any ha preparat l'exposició 'Ells i nosaltres' i l'obertura de 'Invisible. Carte Blanche sobre el Complex cultural d'Es Baluard a Formatting Architecture ', un projecte enfocat a repensar el complex cultural del museu per transformar-conceptualment, donar sentit als seus espais i dotar-los de visibilitat.

Al centre cultural la Misericòrdia, el Consell ha programat un cicle d'activitats, organitzat per Ensemble Espai Sonor, en el qual la música contemporània serà el protagonista.

Així mateix, el Centre de Cultura Sa Nostra acollirà dues propostes expositives impulsades des del Departament de Cultura del Consell. D'una banda, ‘Mata Ombres’, vinculada a la tasca de la Fundació Vicente Ferrer i, de l'altra, ‘Art per a la Vida 2’, un projecte fruit de la col·laboració amb Projecte Home Balears.

A l'aire lliure, a la plaça Major, durant la 'Nit de l'Art' els vianants podran observar obres de gran format realitzades pels artistes Guilermín Rodriguez, Lluís Anton Gutiérrez, Silvia Fèlix, Carol Romero Cortés, Pilar Cerdà, Frederico Morim, Daniel Codorniu, Eva Konya, Tony Arom, Maria Genovart, Núria Bosch Mercader, Ricardo Sacco, Enrique Razquin, Katrin Starostenko i Xavier Amonarraiz, entre d'altres.

També, en un acte organitzat per Art Visió, es mostraran els últims treballs en fotografia de Francisco Ubilla, guanyador del Primer Lloc Nacional de Xile en el 'Sony World Photography Award 2017', finalista 'SIPA Contest 2018', ia 'Travel World Photography 2018.

Durant la 'Nit de l'Art', els ciutadans també podran visitar les galeries adscrites a Art Palma, com Aba ARt Lab, Addaya, Fran Reus, Horrach Moyà, Kewenig, Maior, Pelaires i Xavier Fiol, totes elles ubicades al centre històric de la capital balear, en què es realitzaran activitats culturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.