algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El Fornet de la Soca, una història d'èxit... que creix

150177

Tomeu Arbona és un exemple d'allò que en els temps més durs de la crisi es va anomenar 'reinventar-se. Era educador social, però es va reinventar com a forner-pastisser o com arqueòleg reboster.

Després d'oferir serveis de rebosteria a una sèrie d'hotels i de ser rebutjat, Tomeu Arbona va obrir, el 2010, un forn al carrer de Sant Jaume de Palma i amb la seva feina de recuperació de receptes antigues de la rebosteria mallorquina, poc a poc va anar seduint un número creixent de palmesans.

El secret del seu èxit: «Al Fornet de la Soca sempre utilitzem matèries primeres naturals i de primera qualitat, des de les verdures, fruites, confitures, ous, sucres, fins als llevats biològics i les farines autòctones que donen un caràcter propi als nostres productes. Som molts conscients de la importància de fer servir productes que no només siguin gastronòmicament valuosos, sinó que també tinguin una garantia biològica i de ser un producte totalment local. El nostre és un compromís amb la nostra cultura i identitat, amb la salut i amb la terra.»

Arbona és autor de diversos llibres de receptes, el darrer dels quals, 'Cuina tradicional de Mallorca. Intimitat original'.

Ara el projecte encapçalat per Arbona és a punt de fer un nou salt endavant: ha llogat el mitic Forn des Teatre i ben aviat hi traslladarà la seva seu.

El març de 2017 el Forn des Teatre, la façana del qual està protegida, tancà les seves portes com a conseqüència del final de la Llei d'arrendaments antics.
Arbona ha explicat que l'actual portal passarà a convertir-se en l'aparador principal del Fornet de la Soca. «L'interior és molt rústic, s'ha restaurat l'enrajolat i aprofitat tot el que hem pogut amb poca inversió». Per al pastisser, que ha recuperat receptes perdudes o oblidades, el Forn des Teatre és «un escenari preciós» per situar el Fornet de la Soca del que mantendrà el concepte i el caràcter humà que li ha donat renom des de la seva obertura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.