cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

La plaça del Banc de s'Oli serà per a vianants a partir del primer d'agost

La plaça del Banc de s'Oli es convertirà en una zona per als vianants a partir del pròxim 1 d'agost; una intervenció que es duu a terme sobre la base del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) i que servirà per «dignificar un espai emblemàtic i seguir avançant en la protecció del patrimoni de Palma».

Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, qui ha afirmat que la plaça és actualment una rotonda. Així mateix, es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Àrea de Mobilitat amb la col·laboració de la Regidoria de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne.

Segons el regidor d'Urbanisme i Model de Ciutat, José Hila, ha assenyalat que la plaça del Banc de s'Oli «és un espai que val la pena recuperar per a les persones i aconseguir una ciutat més sostenible i amb més protagonisme dels veïnats».

Reconversió
En concret, l'actuació dóna resposta a dues mesures del PMUS: la número dos, on es marca la necessitat d'incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s'especifica que, a mesura que l'Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperar espai per als vianants.

Per a la reconversió de la plaça s'aplicarà el Pla d'Usos que regula els eixos cívics i les zones per als vianants de la regidoria de Model de Ciutat, que es va aprovar de forma inicial el febrer de 2017. Aquesta acció també inclourà el carrer Velázquez per a, segons Hila, «evitar temors i la proliferació a la zona de cafeteries i bars». L'objectiu és cercar l'equilibri entre l'oci i el descans dels veïnats i que incrementar l'espai per a la ciutadania no impliqui augmentar el nombre d'establiments a la zona, han explicat des de Cort.

El Consistori també ha recordat que el nou pla el que fa és limitar la ubicació dels establiments públics. D'aquesta manera, només pot haver-hi tres en un radi de 50 metres al voltant d'un establiment. La mesura implicarà que no es permetrà aparcar ni circular a la plaça. A més, no es podrà fer la circumval·lació per la glorieta i  es podrà circular per un dels laterals -el que enllaça el carrer de Can Vatlori amb el carrer del Sant Esperit- i s'instal·laran jardineres per impedir que els vehicles entrin a la plaça. L'actuació suposarà la pèrdua de set aparcaments de cotxes i aproximadament unes 30 de motocicletes.

Per disminuir l'impacte, s'oferiran abonaments econòmics a l'aparcament de Roselló, que depèn de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP), per als residents amb Acire del Banc de s'Oli. A més, el projecte dels carrers Tous i Ferrer i Velázquez suposarà incrementar el nombre d'estacionaments destinats a motocicletes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.