cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

Palma, neta d’enderrocs

EMAYA ha iniciat una campanya informativa per reduir l’abocament de sacs de runa a la via pública i solars. | Ajuntament de Palma

EMAYA ha iniciat una campanya informativa per reduir l’abocament de sacs de runa a la via pública i solars, en col·laboració amb establiments comercials distribuïdors de sacs per a restes d’obres domèstiques.

De moment s’ha establert una col·laboració amb Bricomart i Leroy Merlin, principals distribuïdors d’aquest producte a Palma, però es tracta d’una campanya oberta a futures col·laboracions.

Malauradament, la imatge de saques de runa i enderrocs abandonats és massa freqüent a Palma, suposant un impacte ambiental i paisatgístic molt important, i un cost econòmic molt elevat per a l’empresa municipal i l’Ajuntament.

Per a aquesta campanya EMAYA ha facilitat als comerços el contingut d’uns fulls informatius i cartells que ells imprimeixen, distribueixen als clients i col·loquen a llocs visibles dels establiments.

En aquestes publicacions es recorda que està totalment prohibit abocar o abandonar runa o qualsevol resta d’obra al carrer, solars o al medi natural. L’abocament es sanciona amb multes fins a 1.500 € (en el cas de la via pública, les sancions poden ser superiors al medi natural, en cas de reiteració o segons la quantitat i el tipus de materials).

Punts verds de recollida

Els ciutadans poden dur els sacs d’enderrocs als parcs verds de Palma, a Son Castelló o Sant Jordi, que estan oberts als residents de Palma cada dia, de dilluns a diumenge, de les 8 del matí a les 8 del vespre.

Segons el reglament dels parcs verds, només es poden dipositar restes d’obres domèstiques, amb un màxim diari de 15 saques diàries. Tampoc s’accepten vehicles de càrrega superior als 3.500 kg.

Des que es va acceptar el dipòsit de runa als parcs verds, a finals de 2015, al llarg de 2016 i 2017 mes a mes ha anat augmentat la quantitat que hi duien els ciutadans.

Per posar alguns exemples de dades comparatives, el primer semestre de 2017 s’han dipositat al PV de Son Castelló 1.786 tones de runa, considerablement més que en tot l’any 2016, 1.391 tn. A Sant Jordi en tot 2016 es dipositaren 400 tones i en la meitat de l’any 2017 ja s’han superat les 300 tn.

Si comparam només els mesos de juliol a Son Castelló, el 2016 es dipositaren 131 tn i el juliol de 2017, 463 tn, un increment del 250 %. Per incrementar encara més l’ús dels parcs verds i acabar els abocaments, s’ha iniciat aquesta campanya que s’espera fer extensiva a altres comerços i àmbits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.