algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Prioritats, hàbits de consum alimentari i exclusió social

Martín i Comas durant la presentació del resultats. | Ajuntament de Palma

La regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, Antònia Martín ha presentat aquest divendres els resultats de les activitats i programes de promoció de la salut que ha desenvolupat aquest àrea durant el curs 2016-2017. Un total de 2023 persones han participat en aquestes activitats formatives i informatives que tenen com a objectiu «promoure hàbits saludables a totes les etapes de la vida» i es fan seguint els estàndarts de qualitat de l’Organització Mundial de la Salut.

Les qüestións prioritàries sobre les que es treballa són els hàbits de consum alimentari, (perquè s’ha detectat que existia un risc d’obesitat infantil) i treballar amb col·lectius en risc d’exclusió social, a més d’altres línies com prevenció d’infeccions de transmissió sexual. «De fet, les activitats i programes es dissenyen després de detectar les necessitats, bé a proposta dels tècnics o a sol·licitut d’entitats i associacions» ha assegurat Martín, qui ha fet una crida «a les entitats perquè ens comuniquin les propostes formatives que tenen, respondrem a les seves demandes i desplaçam l’activitat al seu local, per facilitar que l’activitat sigui el més productiva possible».

Antònia Martín ha explicat que les activitats arriben a diferents tipus de públics: infants, adolescents, persones en etapes de maduresa o entitats, associacions sense ànim de lucre que fan feina en situació de vulnerabilitat.

Martín ha recordat que el Ple va acordar al Debat de la Ciutat duplicar les activitats en matèria de salut per a l’any 2018 «i ja estam treballant en aquestes propostes». Les activitats desenvolupades durant aquest curs són:

Prevenció de trastorns alimentaris: autoestima i habilitats socials: Participants:11 centres, 249 adolescents.

Hàbits alimentaris i emocions: Participants: 10 centres, 230 adolescents

Pro Salut: Programa de promoció de vida saludable: dirigit a associacions i entitats sense ànim de lucre que facin feina amb persones amb situacions de vulnerabilitat social. Participants: 30 persones

Desdejuni saludable, 40 centres, 1088 infants

Intel·ligència emocional, 12 centres, 283 adolescents

L’escola al mercat Es duu a terme gràcies a un conveni de col·laboració entre diverses institucions i organismes de les Illes Balears. Es va posar en marxa l’any 2009. Aquesta intervenció ha estat reconeguda com a model d'intervenció comunitari dins l'Estratègia de la Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut (Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat). Dirigit a infants de segon i tercer cicle d’educació primària i d’educació especial: 1180 infants

Com ens hem d’alimentar? 327 participants

Prevenció d'infeccions de transmissió sexual (ITS) i embarassos no desitjats Edició 2017: 250 participants

Cuina saludable, cuina de Mercat: 357 participants

Programa de promoció i educació per a la salut dirigit a les dones a les etapes de la maduresa: 207 dones

Guanya salut: Cuida’t Edició 2017: 90 persones En aquesta edició han participat persones del centre ASPAYM Illes Balears.

La regidora de Sanitat ha explicat que enguany, l’equip de tres professionals ha comptat amb una persona menys per baixa maternal. Per aquest motiu, durant aquest curs no s’han pogut realitzar les activitats Menja sa i mou-te: Taller de prevenció de l'obesitat i  Promoció d'hàbits de vida saludable.

Per part seva, la directora general de Sanitat i Consum, Maria Antònia Comas, ha explicat que els tallers s’ofereixen a la plana web Palma Educa i es troben a l’apartat C SALUT, CONSUM I CIÈNCIA, dins el subapartat C.01 Educació per a la salut.

Comas ha recordat que a més, a nivell comunitari, la regidoria de Sanitat i Consum celebra cada 31 de maig, el Dia mundial Sense Tabac, mitjançant un punt informatiu a la plaça Institut Balear (coneguda popularment per plaça del Tub). Respecte al material, s’ha reeditat material educatiu i informatiu com la piràmide alimentària, les tovalles individuals, el de salut bucodental i el joc del desdejuni saludable.També s’ha editat material nou relacionat amb l’alcohol (vida100%-alcohol0%), la intel·ligència emocional i el renou.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.