nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

La Plataforma per la Llengua reclama la recuperació dels vols entre Catalunya i l’Alguer

L'ONG del català impulsa la campanya volemvolar.cat per a demanar als presidents de Catalunya i Sardenya que trobin «de manera urgent» una solució a la manca de connexió aèria entre les dues regions catalanoparlants. L'entitat valora que els dotze anys de vols han creat un fort acostament entre els dos territoris i han servit per a la revitalització de l'alguerès, que és parlat per més de 20.000 persones.

Així, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa aquesta campanya per demanar que aquests dos territoris, que «comparteixen uns vincles clars, llengua, cultura i història», recuperin una connexió aèria que sigui directa, estable i regular.

Des de la Plataforma recorden que l'any passat va desaparèixer la connexió aèria entre Catalunya i la ciutat de l'Alguer després de dotze anys en funcionament. Les connexions regulars sumar durant aquests anys més de 100.000 passatgers anuals i «permetreren una gran revitalització de l'alguerès, a banda d'impulsar intercanvis econòmics, culturals i socials nous», han assenyalat.

Envien la petició als presidents de la Generalitat i Sardenya

Per això, des de la Plataforma reclamen la intervenció dels governs català i sard per a aconseguir restablir els vols entre Catalunya i l'Alguer. La Plataforma per la Llengua proposa a les persones que considerin que la recuperació d'aquest vol és necessari que sumin forces i enviïn una carta al president de la Generalitat de Catalunya i al cap de govern de la Regió Autònoma de Sardenya per a demanar-los que trobin les solucions necessàries a fi de recuperar els vols directes entre els dos territoris.

A través del web http://www.volemvolar.cat, els usuaris poden enviar una carta a Carles Puigdemont i Francesco Pigliaru, en què s'expressa que és cabdal per aquests dos territoris reprendre aquesta connexió aèria directa i es demana que s'organitzi una cimera bilateral de manera urgent entre els dos governs amb el compromís inequívoc i compartit de trobar una solució immediata a l'actual manca de connexió aèria directa entre Catalunya i l'Alguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 6 anys

més turistes? no, per favor

Valoració:-3menosmas
Per Racanair, fa mes de 6 anys

I els dlvols entre Gironai Mallorca, no hi hauria cap companyia interessada en fer-los?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente