algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
17°

‘Apadrina un Canamunter’ és el lema de les festes de Sant Rescat d’enguany

L'Associació de Veïnats de Canamunt commemora el 5è aniversari de la proclamació de Sant Rescat com a patró de Canamunt. «Lluny, dins les boires de la història, queden les festes que dedicava Sa Gerreria al seu santcrist, custodiat encara avui, a l'església del Socors. Les festes que celebrava el nostre barri, sota l'advocació de la Santíssima Trinitat, obrien el calendari de les festes estiuenques als barris de Ciutat. De les nombroses gerreries que poblaven el nostre barri, tan sols queden alguns fumerals que resten muts i amagats, amb la por al seu cor de maons, que algun emprenedor deixondit, els converteixi i en lofts verticals i els dediqui al lloguer turístic».

«El blau turquesa que hem manllevat de les aigües de la nostra badia, violada repetida ment per fàl·lics creuers, farcits de depredadors dels nostres recursos naturals, ens fa implorar, no sabem molt bé a qui, el nostre lema d'enguany: 'Apadrina un Canamunter', perquè som un endemisme, una espècie en greu perill d'extinció». Així, els veïnats i veïnades de Canamunt, han manifestat, amb el lema d'enguany, el seu malestar per la gentrificació que pateixen al barri i han reivindicat la necessitat de «plantar cara i revertir aquesta situació». «Tots nosaltres, individualment i col·lectivament hi estam cridant: hem de recuperar el barri, la ciutat per gaudir dels seus veïnats. Ciutat és per a qui l'habita i no per a qui la visita», han manifestat.

En aquest sentit, han assenyalat la seva voluntat de ser un barri d'acollida: «veïnats, amics i coneguts, externs de bona voluntat i, fins i tot, també rebrem al turista despistat. Benvinguts refugiats!». I han explicat que ho volen fer oferint les seves festes amb un programa d'activitats pels nins, els joves, la gent gran. Sopars a la fresca, cinema, músiques, activitats per a les mascotes, visites guiades pel barri, ball, Canamuntiades, exposicions, documentals i debats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.