muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El nou servei de recollida selectiva d'Emaya al centre de Palma començarà el 29 de maig

El nou servei de recollida selectiva mòbil de residus començarà la primera fase del centre històric amb la seva implantació als barris de Calatrava, Sindicat i Montesión a partir del 29 de maig.

Aquesta fase es posarà en marxa un pic finalitzats els tràmits de matriculació dels vehicles, segons ha informat Emaya en un comunicat. A més, durant aquests dies s'intensificarà la campanya educativa i informativa i es realitzaran proves de funcionament i circulació.

Actualment, l'empresa municipal disposa de 24 plataformes per a la recollida selectiva mòbil i sis vehicles elèctrics per al seu transport i instal·lació en 20 punts d'aquests barris.

D'aquesta manera, a partir del 29 de maig, s'eliminaran els contenidors dels carrers i els veïns podran dipositar els residus seleccionats entre les 19.00 i les 23.00 hores a les plataformes de recollida selectiva que s'instal·laran i es retiraran diàriament.

Per facilitar l'adaptació dels ciutadans al servei, en una primer moment, durant unes setmanes, es mantendran alguns contenidors de rebuig a diversos punts d'aquests barris.

Igualment, per tal d'informar els veïns, durant aquestes setmanes, s'han distribuït més de 5.000 fulls informatius i guies de reciclatge, s'ha instal·lat 23 taules informatives, s'han visitat 2.950 domicilis i s'ha lliurat personalment a 1.400 famílies cubs i bosses compostables per a la separació de la matèria orgànica.

A més, per informar de la posada en marxa del servei, s'instal·laran taules informatives els dies 19 i 26 de maig, a la plaça de Santa Fe, a l'horabaixa; 20 i 27 de maig durant el matí a la plaça de la Ferreria Nova; i el 23 de maig al matí a la plaça de Sant Francesc.

La matèria orgànica, l'oli de cuina i els bolquers seran de recollida diària, mentre que el rebuig es recollirà en dies alterns (dilluns, dimecres, divendres i diumenges), els envasos els dimarts, dijous i dissabtes, el vidre dilluns i divendres i el paper-cartró els dimarts, dijous i dissabte.

Aquest projecte ha suposat per a Emaya una inversió d'un total de dos milions d'euros en vehicles, maquinària complementària i adaptació de l'antic centre d'operacions de la recollida pneumàtica com a aparcament de vehicles, zona de descàrrega i compactació de residus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.