algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Cort presenta la nova banda que permet a les persones amb discapacitat visual recórrer la plaça d'Espanya

Presentació de la nova banda d’encaminament de la plaça d’Espanya. | Ajuntament de Palma

Les obres per a la instal·lació d'una banda d'encaminament a la plaça d'Espanya ja estan acabades. Aquesta banda, tal com ha explicat l’Ajuntament de Palma, connecta els ascensors i escales mecàniques de l'estació intermodal amb els passos per a vianants i les aturades d'autobusos situats a la plaça. També creua la plaça i el carril bici existent fins a la plaça de la Porta Pintada amb l'objectiu de facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual parcial o total.

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, i la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham, acompanyats per Alejandra Luque, responsable de Serveis Socials de l'ONCE a les Balears, han presentat aquestes obres. Segons ha explicat Romero «es tracta d'una petició feta per l'ONCE a través de la Mesa per a l'Accessibilitat i és important haver-la executat perquè permet poder desplaçar-se per un espai tan obert com és la plaça d'Espanya».

Dos tipus de rajoles

Romero també ha comentat que la banda té una longitud de més de 400 metres i «s'han utilitzat dos tipus de rajoles, unes de botons que adverteixen de la proximitat d'un encreuament, i unes de bandes, que significa indicador direccional». A més, les rajoles estan en dos colors, blanc i taronja per donar suport, a més de les persones amb discapacitat visual total, a aquelles persones que conserven alguna resta de visió.

El regidor ha afirmat que «també estam estudiant la situació a altres indrets de la ciutat com és el carrer Blanquerna, on retirarem totes les interferències per a millorar l'accessibilitat». També ha anunciat que es posaran bandes en els llocs que sigui necessari orientar-se, especialment en els encreuaments.

Romero ha destacat el compromís de l'Ajuntament i aquest equip de govern en matèria d'accessibilitat i ha afirmat «que continuarem realitzant aquest tipus d'obres al llarg de la ciutat, especialment a les zones més transitades».

Major seguretat

Alejandra Luque per la seva part ha agraït la iniciativa de l'Ajuntament que «permetrà que les persones amb discapacitat visual total o parcial ens puguem moure amb major seguretat». Duque també ha explicat que fins ara «no hi havia referència i havíem de circular per la plaça seguint els edificis situats en el perímetre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.