cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

A Mallorca més de 200 persones se solidaritzen amb els encausats del 9N

A Mallorca més 200 persones se solidaritzen amb els encausats del 9N.

Al voltant de 200 persones han acudit aquest dilluns a la convocatòria de l'Obra Cultural Balear, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i el Grup Blanquerna en solidaritat amb Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Sota el lema 'El 6F ens jutgen a tots' i crits d’independència, unes 200 persones han mostrat el seu suport als qui han estat jutjats aquest dilluns matí per haver convocat una consulta no vinculant sobre la independència de Catalunya.

Miquel Oliver, president de l'associació d'electes Avançam, ha estat l’encarregat de llegir el manifest. A l’acte hi han assistit els presidents respectius de les entitats convocants, Jaume Mateu de l’OCB; Cristòfol Soler de l’ASM i Tomeu Martí del Grup Blanquerna. Els coportaveus de MÉS Bel Busquets i David Abril, així com Margalida Capellà, diputada de MÉS; Lluís Apesteguia, conseller del Consell, a més dels professors de la UIB, Josep GrimaltDamià Pons, Joan Mir i Nicolau Dols, també han acudit a l’acte. També hi eren Miquel Gelabert i Pere Bueno de l'STEI i Jaume Sastre i Josep Palou de la UOB.

Així mateix des de l'OCB, l'ASM i el Grup Blanquerna han recalcat la seva defensa de la democràcia i el dret a decidir dels pobles, així com el seu malestar davant els darrers intents de l'Estat espanyol de condicionar per la via de l'encausament delictiu la situació política catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Vicens Pardal i Moratinos, fa mes de 7 anys

Nosaltres sempre hem estat partidaris d’una acció a llarg termini, d’un gramscisme hispanista, i per això hem compaginat l’acció al carrer amb una tasca de difusió ideològica i cultural (llibres, congressos, conferències). Però ara estem en un punt crític, perquè si deixem que aquesta gent se surti amb la seva la nostra labor serà impossible: prohibiran els nostres actes, no ens deixaran sortir al carrer, prohibiran les nostres publicacions i enviaran contra nosaltres a la seva “guàrdia de la porra” cupaire que, si ara ja actua amb bastant impunitat, llavors ho faria amb impunitat total.Volen anar a totes perquè tenen molt per amagar. L’operació 3% (dirigida per un jutge del Vendrell i iniciada per la denúncia d’una regidora d’ERC, no ho oblidem) està demostrant que el grau de corrupció i d’amiguisme de la casta separatista no té res a envejar a la de València o de la Comunitat de Madrid. Van a totes perquè es juguen molt, i el Govern de Madrid té por, perquè en èpoques passades, quan eren còmplices, es van tapar les vergonyes mútuament. Per què cap membre del Clan Pujol ha trepitjat la presó? El Gran Padrino ho va dir ben clar en la seva compareixença a Parlament: “si feu moure massa la branca, pot caure tot l’arbre”.

Per tot això no ens fiem massa del govern de l’Estat Espanyol. Però malgrat tot te l’obligació política i moral d’actuar, perquè ens trobem davant de l’amenaça d’un Cop d’Estat. Perquè un Cop d’Estat és quan s’utilitzen les institucions de l’Estat (recordem de la Generalitat i el Parlament són institucions de l’Estat, i que Puigdemont es el màxim representant de l’Estat Espanyol a Catalunya) per anar contra aquest propi Estat.
Per això des de Somatemps exigim al govern de l’Estat que actuï. Que es deixi de legalisme i de tribunals, que porti més Policia Nacional i Guàrdia Civil a Catalunya, que agafi el control dels Mossos d’Esquadra, que impedeixi, per la força si és necessari, la celebració de cap referèndum sediciós, i, si cal, que apliqui l’article 155 i suspengui l’autonomia. Volem veure a tots aquests colpistes corruptes a la presó.

Valoració:-3menosmas
Per pregunto, fa mes de 7 anys

El govern espanyol,incumpleix trenta-quatre sentències del Constitucional favorables a Catalunya.Per quan el judici?

Valoració:3menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Lo que pasa es que ses veritats no vos agraden, i quant son incontestables, lo mes facil es esborrarles, molt mes que contestarles o rebatirlas
Gadella tú i ademes polsosa, i si la fecundas amb una llucerna , quant apagas es llum pareix sa fira de Sevilla
I en Companys el detingué es general Batet , per ordre de sa republica

Valoració:-2menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Au, gadelles, aprofitau els darrers dies que vos queden per a escampar brutor, que la xeripa s'ha acabat.

On anireu, ara? Qui vos voldrà? L'ABC, potser?

A mi em sap greu. Era mel que vos posàsseu en evidència davant tanta de gent, però heu fet matx i ara desapareixereu.

Mal record haureu deixat, i un flac favor haureu fet a la vostra idolatrada Espanya.

Heu demostrat tan poca intel·ligència, tanta bajania, tanta d'incultura, tanta d'espanyoleria.

Ara anireu com cans aperduats. No tendreu aixopluc ni un pobre jaç.

Valoració:4menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Perqué han borrat 5 comentaris?
Sa darrera vegada que he llegit hi havia 28 comentaris

Valoració:0menosmas
Per a pastar fang, fa mes de 7 anys

@yuan: Una cosa és llibertat d´expresió i, l´altre és insultar,menysprear i falta de respecte que, és el que feu tu i els teus.

Valoració:0menosmas
Per Arruix!, fa mes de 7 anys

Jo ara aniré a un diari de dretes a dir la meva i a insultar els lectors.
Ah? Que no te publiquen el que escriua si no estàs d'acord amb el que diuen i si poden, te denuncíen?
Llavors, qué punyetes diuen els fatxa-gonelles de per aquí, quan demanam que s'esborrin els seus escrits faltadors i amb mentides, de que "La ley nos protege porque hay libertad de expresión y tenemos derecho de expresarnos".Deu ser als altres paisos d'Europa, que hi ha llibertat d'expresiò, perquè aquí només hi ha feixisme, carpaïsos, mala educació i vandalisme.

Valoració:-1menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Companyons, jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Jo som mallorquí, com a mallorquí, espanyol, i com a espanyol, europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!

Valoració:-4menosmas
Per dic, fa mes de 7 anys

EL CORREO DEL ZAR: Potser que t´informis una mica.La directora de l´institut que ha nomenat l´inspector la contradit.

Valoració:2menosmas
Per ges un os, fa mes de 7 anys

BAH.- Si tuviésemos las presuntas mordidas del 3 por ciento, podríamos dar de comer no a 50, probablemente a cinco millones.

Presumo que tú también estas de acuerdo con estas mossegades.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente